TRT'den TRT Türk ve TRT Avaz açıklaması

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu, "TRT Türk kanalının kapatılacağı" ile ilgili basında yer alan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

TRT'den TRT Türk ve TRT Avaz açıklaması
TRT'den TRT Türk ve TRT Avaz açıklaması
GİRİŞ 18.12.2015 17:22 GÜNCELLEME 18.12.2015 17:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün bazı gazete ve internet sitelerinde kurumla ilgili yer alan haberlerin eksik ve yanlış bilgiler ile kaleme alındığı ve gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

TRT Türk ile ilgili kararın tamamen gereklilik üzerine alındığı ve uzun süredir hazırlıkları devam eden bir süreç sonunda ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, "Hazırlık çalışmaları titizlikle yürütülen TRT Türk ve TRT Avaz kanallarının birleştirilerek daha geniş bir coğrafyaya hitap etme düşüncesi, yasal zemin oluşturmak amacıyla yönetim kurulumuz tarafından 10 Kasım 2015'te kararlaştırılmıştır. Gerekli yönetmelik değişiklikleri ilgili makamlarca da onaylandıktan sonra 8 Aralık 2015'te yönetim kurulumuzca TRT Türk ve TRT Avaz (Türk-Avaz) birleşme kararı kesinleştirilerek ilgili dairelere hazırlıklarını tamamlaması talimatı verilmiştir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İngilizce haber kanalı TRT World'un yayın hayatına başlaması, TRT 1'in Avrupa sinyali hazırlıklarının tamamlanması, TRT Haber kanalının yayınlarının dünyanın büyük bölümüne ulaşması, TRT Avaz'ın Asya'dan Balkanlara doğru yayın alanını genişletmesi ve TRT Arapça'nın hitap ettiği coğrafyada etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda bu düzenleme ile kurum kaynaklarının daha verimli şekilde kullanıldığı, özellikle de yurt dışına dönük bilgi ve haber verme imkanlarının artırıldığının ortada olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu: "TRT World, TRT Arapça, TRT Avaz ve 41 dile ulaşan radyo ve web yayınlarımızla TRT'nin dışa dönük yayınlarının etkinliği artarak sürdürülmektedir. TRT Türk ve TRT Avaz'ın uzun süredir planlanan birleşmesiyle dış yayınlarımızın etkisi daha güçlü hissedilecektir. Son uygulama bir kapatma değil, Asya ve Avrupa'yı içine alacak şekilde TRT Türk ve TRT Avaz kanallarını 'Türk Avaz' şeklinde birleştirmedir. Bundan başka bir sonuç çıkarma çabaları, art niyetli girişimlerden başka bir anlam ifade etmemektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • bellure 8 yıl önce Şikayet Et
    Saman yolunun kapanmasini istemiyorum
    Cevapla
  • mert43 8 yıl önce Şikayet Et
    saman yolunda ne yapacan, samanla ne işin var senin:D
    Cevapla
  • rauf 8 yıl önce Şikayet Et
    ben seyretmiyorum etmemde,ama kapanmasin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?