Köpeğin saldırısı ile Gencebay'ın hayatı değişti

Mehmet Ercan ve Mustafa Bozkurt’un sunumuyla Söz ve Müzik her hafta Salı günü canlı yayınla 23.45’te Kanal 7’de…

GİRİŞ 20.01.2016 15:16 GÜNCELLEME 20.01.2016 15:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kanal 7 ekranlarının yeni programı ‘Söz ve Müzik’ yayınlanan ilk bölümünde şiir dünyasının usta ismi Cemal Safi’yi konuk etti oldu.

Safi, bugüne kadar kendisinin 80’den fazla şiirini besteleyen Orhan Gencebay’ın müziğe nasıl başladığını anlattı. 

Mehmet Ercan ve Mustafa Bozkurt’un hazırlayıp sunduğu “Söz ve Müzik” dün akşam yayınlanan ilk bölümüyle Kanal 7 ekranlarındaki yerini aldı.  ‘İçinizden geçenlerin değil, içinizde kalanların’ programı Söz ve Müzik’in ilk konuğu usta Şair Cemal Safi oldu. Şiirleri başta Orhan Gencebay, Muazzez Abacı ve Candan Erçetin olmak üzere pek çok usta sanatçı tarafından bestelenen Şair Safi, programda usta sanatçı Orhan Gencebay’ın müzik yaşamana nasıl başladığını anlattı. 

Orhan Gencebay’ında kendisi gibi Samsunlu olduğunu söyleyen Safi, “Orhan Gencebay ile kardeşim sınıf arkadaşıydı, ikisi bir gün yemeğe giderlerken bir bekçi köpeği Orhan’ı bacağından ısırmış ve ısırılan bölgede kanama olduğu için Orhan da durumu evdekilere anlatmış. Annesi, Orhan’ı kuduz hastalığı riskine karşı doktora götürmüş, doktor da ona 40 iğne vermiş. Ancak Orhan, dokuzuncu iğnenin ardından evden kaçmış, annesi de onu ikna etmek için iğne vurulmayı kabul ederse babasının ona ne isterse alabileceğini söylemiş. Orhan da bu teklife sıcak bakmış ve babasından mandolin istemiş. Orhan müziğe olan ilgisi ve azminden dolayı mandolin çalmayı 1 haftada öğrendi. Orhan daha sonra mandolini arkadaşlarının yanında  da çalmaya başladı ve ondaki bu beceriyi görenler ona bir bağlama almaya karar verdi. Mandolinden bağlamaya geçen Orhan’ın azmi ona bugünkü başarısının kapılarını araladı.” şeklinde konuştu.

12 yaşından beri bağlama eğitmenliği yapan Mustafa Bozkurt ve 20 yıldır radyo programcılığı yapan Mehmet Ercan’ın, mesleki yaşantılarındaki trajikomik hadiseler ile Türk müziğinin en güzel eserlerini bir araya getiren ‘Söz ve Müzik’ Kanal 7’de hayat buluyor.

 

YORUMLAR 1
  • şkk 8 yıl önce Şikayet Et
    dileriz duygulanan ve duygulandıran cemal safi de gencebay da bazı şiirlerinde ki isyan ve şirke kaçan sözlerinden tövbe etsinler ve affedilsinler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi