Diriliş "Ertuğrul"dan Edebali sürprizi

Diriliş “Ertuğrul” önceki akşam yayınlanan 46. bölümündeki Edebali sürprizi geceye damgasını vurdu.

GİRİŞ 18.02.2016 12:42 GÜNCELLEME 18.02.2016 12:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TRT 1 ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Diriliş “Ertuğrul” da bu hafta sürpriz dolu dakikalar yaşandı. Ertuğrul (Engin Altan Düzyatan) ve Alp’lerinin, Abdullah Bin Mahmut’u Bizanslıların elinden kurtardıktan sonra oğlu Edebali ile yollarının kesiştiği sahne geceye damgasını vurdu. Dizide Edebali ile Ertuğrul ve Alp’lerinin sohbetinde, Şeyh Edebali’nin küçük yaşlarda nasıl bir bilge olduğu dikkat çekti.

Sahne sosyal medyada büyük yankı bulurken dizi, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş zamanlarında Osman Gazi'ye nasihatleri ile ünlü bilgin ve âlimi izleyicilere bir kez daha hatırlattı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 5
  • kisai 8 yıl önce Şikayet Et
    tartışmaları bir kenara bırakalım... diriliş ertuğrul dizisi hakikaten çok güzel, senaryosuyla, kurgusuyla, oyuncularıyla, kostümleriyle(belki biraz daha ibtidai olsa tarihi verilere daha uygun düşerdi). millet bu diziyi sevdi.
    Cevapla
  • şükrü 8 yıl önce Şikayet Et
    şüper bir başyapıt TÜRKLERİ tanıtması tarihe bakıl açıları her açıdan güçlü bi film hasrettik böyle filmlere
    Cevapla
  • mahmut güv 8 yıl önce Şikayet Et
    saçma osman gazi ile edebalının kızı evlenince ertuğrul gazide şeyh edebalıda ikiside dede olacak senaristlerin kafasımı dumanlı aradaki koca yaş farkına bak iyce saçmalamışlar
    Cevapla
  • busra 8 yıl önce Şikayet Et
    Ertugrul Gazi Seyh Edebali'den 15 yas büyüktür. Ayrica Ertugrul Gazi 90 yasina kadar yasamistir oysa ki burdaki Ertugrul daha genç. Yani ikisininde büyüyüp yaslanmaya vakitleri vardir. Dizideki Halime sultan ise Osman Gazi'ye degil, Gündüz Alp'e hamiledir. Osman Gazi, Halime ile Ertugrul'un 3. çocugudur.
    Cevapla
  • yağız gökay 8 yıl önce Şikayet Et
    buna saçma diyorsun madem çocuk yaşta istanbulu fetheden fatihin fetih resimlerinde yaşı büyük gösterilmesine ne diyorsun?üstelik osmanlı tarihi 13 yüzyıldan itibaren kayıt altına alınmaya başlanmıştır,ondan öncesi kayıtları sağlıklı değildir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!