'İskele Sancak' sınırda canlı yayın yaptı

'İskele Sancak' Türkiye-Suriye sınırı sıfır noktasında bulunan sığınmacı kampından canlı yayın yaptı.

GİRİŞ 20.02.2016 02:33 GÜNCELLEME 20.02.2016 11:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye sınırı içindeki 'El Beyli' kampında Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in hazırlayıp sunduğu programa Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara ve Suriyeli sığınmacılar katıldı. 

Programda Suriyeli küçük çocuklar birbirinden güzel ve duygusal Türkçe şiirler okudu. 

Sıfır noktasındaki canlı yayına sık sık fırlatılan topların sesleri yansıdı. 

''BİZE BİR TEK TÜRKİYE SAHİP ÇIKTI''

Programda konuşan bir Suriyeli, ''Önce Allah'ın yardımıyla sonra Erdoğan’ın gölgesinde ve buradakilerin yardımıyla burada çok rahatız şükür olsun. Biz zulme uğramış insanlarız kimse bizim yanımızda durmadı bir tek Allah ve Türkiye yanımızdaydı. Tek hedefimiz bir an önce Suriye’ye dönmek ve Suriye’de yaşamak. Türkiye halkı bize burada çok iyi hürmet gösterdi'' dedi. 

SURİYELİ İŞ ADAMI: BİZ AVRUPA'YA GİTMEK İSTEMİYORUZ

Kilis'te 150 kişilik tekstil fabrikası işleten bir diğer Suriyeli sığınmacı Hasan ismindeki iş adamı ise, ''Biz Almanya'ya Avrupa'ya gitmek istemiyoruz. Biz Kilis'te kalacağız. Elimizden geldiğince yatırımımızı Kilis'te yapacağız'' dedi. 

'AVRUPA SADECE 'YARDIM EDECEĞİZ' DİYOR'

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, ''Avrupa 'yardım edeceğiz, yardım edeceğiz' diye sadece zaman geçiriyor. Biz burada başta sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulumuzun destekleriyle ayakta duruyoruz. AB'den bize sadece 250 bin dolarlık bir yardım geldi. 

AB'YE TOKAT GİBİ CEVAP: BİZE AKIL ÖĞRETMESİNLER

Avrupa sadece bize akıl öğretmesin. Bize 'Türkiye kapılarını açsın' diyorlar. Tamam Türkiye kapıları açsın ama sizde kapılarınızı açın. Kim nereye gitmek istiyorsa gitsin. Burada kalmak isteyenlerin başımızın üstünde yeri var ama onlar da kapılarını açsınlar.

'NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ KİLİS'E VERİLSİN'

Almanya Başbakanını Kilis'e davet ediyorum gelsin burayı görsün. Nasıl kendi nüfusundan daha çok insanı burada ağırladığımızı görsün. Biz Kilis'e Nobel Barış Ödülünün verilmesini de istiyoruz. Bunu sadece bütün dünyaya örnek olması için istiyoruz ihtiyacımız olsun diye istemiyoruz.'' 

Bir diğer Suriyeli sığınmacı, ''4 yıldızlı otel müdürüyüm. Ben şimdi burada Kilis'te esnafım. Elhamdülillah Türkler bize kucaklarını açtılar hepsine çok teşekkür ederiz.'' ifadelerini kullandı. 

'AVRUPA VARLIKLILARI ALIYOR, YOKSULLARA 'TÜRKİYE BAKSIN' DİYOR'

Bir diğer Suriyeli ise, ''Eğitim sahibi meslek sahibi olanlar Avrupa'ya alınıyor ama Türkiye o kadar çilesini çekiyor neden Türkiye'ye hizmet etmiyorlar. Yetişmişleri Avrupalılar alıyor yoksullara muhtaçlara 'Türkiye baksın' diyorlar. Buna bir çözüm bulunması lazım. Avrupa'ya onlara gidip hizmet etmeyin'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • habib şanverdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun Allah yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • kurt 8 yıl önce Şikayet Et
    ben almanyada yasiyorum bundan iki sene önce almanyaya siginmacilar geldi ucaktan inerken gösterdiler almanlar bununla övünüyorlardi siginmacilarin üzerindeki kiyafetleri görünce cok sasirdim inanin hepsi marka hemde süper marka almanlar secerek almislar zenginlerini ve okmuslarini getirmisler bunlarin yaninda gariplerin hic bir degeri yok .Allah türk milletini daim kilsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...