"Showcase" TRT World ekranında

İngilizce sanat programı "Showcase" TRT World ekranında başlıyor.

"Showcase" TRT World ekranında
"Showcase" TRT World ekranında
GİRİŞ 13.04.2016 16:49 GÜNCELLEME 13.04.2016 16:57

Türkiye'nin ilk İngilizce yayın yapan, günlük kültür sanat programı "Showcase" TRT World ekranlarında izleyiciyle buluştu.

Her gün Türkiye saatiyle 22.30'da TRT World ekranlarında izleyici ile buluşacak olan "Showcase" kültür sanat programının yapımcısı Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır medya sektöründe çalıştığını, özellikle kültür sanat alanında faaliyet gösterdiğini, günlük gazetelerin kitap ekleri ve çeşitli sanat dergilerinde makaleler kaleme aldığını anlattı.

Karagöz, programın İstanbul'dan yayın yapacağını belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul'u merkeze almamızın çeşitli nedenleri var. Londra'da da yapabilirdik, orada da stüdyolarımız var ama İstanbul artık bir dünya kültür kenti. Bu yüzden İstanbul'dan yayın yapmayı tercih ettik. Programımızda sadece İstanbul'dan, Türkiye'den haberler olmayacak, en Batı'dan, en Doğu'ya kadar bütün dünyadan haberlere yer vereceğiz. Yani Japonya'daki bir etkinlik de bizim için önemli, Hollywood sineması da önemli. Aynı zamanda Ortadoğu'da sanat anlamında neler olup bittiğini ya da Avrupa sinemasında ne gibi gelişmeler olduğunu, bienalleri, film festivallerini, hepsini takip edeceğiz."

İstanbul'daki kültür sanat faaliyetlerinin programda özel bir yeri olacağını ifade eden Karagöz, uluslararası ve ulusal çapta gerçekleşen haberlerin programın gündeminde olacağını dile getirdi.

"Dünyanın her tarafında ekibimiz var"

Karagöz, Türkiye'ye uluslararası birçok sanatçının geldiğini vurgulayarak, şunları anlattı:

"Yurt dışından ülkemize gelen sanatçılarla alakalı haberlerimizi de yapacağız. Ayrıca özel haberlerimiz olacak, dünyanın her tarafında ekibimiz olduğu için bazı şeyleri sanatseverlere daha önden haber vereceğiz. Örneğin İbrahim Maalouf'un önümüzdeki günlerde bir konseri var, önden röportaj yaptık kendisiyle, İstanbul'u Beyrut'tan daha fazla sevdiğini ve kendisini daha fazla evinde hissettiğini belirtti bize."

Programda Türkiye'nin geleneksel sanatlarını yansıtan çalışmalara öncelik vereceklerini kaydeden Karagöz, bu alandaki dünya çapında ünlü ustaları ekrana taşıyacaklarını aktardı.

Karagöz, çağdaş sanata da titizlikle yer vereceklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Örneğin Kutluğ Ataman dünya çapında bir sanatçımız. Onun yaptığı her eser, çalışma bizim gündemimizde tabii ki yer alacaktır. Ya da klasik sanat ustalarımızdan herhangi birinin yaptığı eserler bizim için önemli olacaktır. Ayrıca Doğu ve Batı sanatının karışımı olan eserlerle de ilgilenmeye çalışacağız. "

"Geleneksel sanatlarımız Batı'da çoğunlukla oryantalist bakışla değerlendirilerek ilgi görüyor, tam bir sanat olarak algılanmıyor." yorumunu yapan Karagöz, "Geleneksel sanatlarımızın özellikle Türkiye'de daha modernize olması gerektiğini düşünüyorum ben şahsen. Diğer Ortadoğu ülkelerinde geleneksel sanatlarla klasik sanatların çok güzel meczedildiğini görüyoruz. Türkiye'de bu anlamda bir eksiklik olduğunu düşünüyorum ama zaman içerisinde, bu programın amaçlarından biri de o olacak, iki karışımın başarılı örneklerini ortaya koymayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Karagöz, İngilizce dilde yayın yapan bir kültür sanat programının kurumları da uluslararası alanda daha fazla çalışma yapmak konusunda harekete geçireceğini düşündüğünü paylaşarak, Dışişleri Bakanlığı'nın, Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumların yaptıkları faaliyetlerde kendilerini de gözeterek bir takım revizyonlar yapacaklarını ümit ettiğini dile getirdi.

Programın gün içinde bir kaç kez tekrarının da yayınlanacağı bilgisini veren Karagöz, şu değerlendirmede bulundu:

"Tespit edebildiğim kadarıyla daha önce Türkiye'de İngilizce olarak bir kültür sanat programı yapılmadı. TRT World olarak dünyanın en büyük haber kanallarından biri olmayı amaçlıyoruz. Bizim ulaşmak istediğimiz segmentteki diğer kanallara baktığımız zaman ise günlük bir kültür sanat programı yok. Biz TRT World olarak kültür sanata ayrı bir önem atfediyoruz ve bunun da en geniş şekilde işlemek için özel bir çaba sarf edeceğiz."

Programın ekran yüzü Özlem İşiten ise, 12 yıldır medya sektöründe bilinen bütün haber kanallarında sunuculuk, İngilizce haber sunumu gibi çeşitli deneyimleri olduğu bilgisini vererek, "Türkiye'den TRT World'un bir kültür sanat programı yapıyor olması çok önemli çünkü çok sayıda haber kanalı var dünyada, pek çok ülkeden bütün dünyaya yayın yapan haber kanalları var ama bu tarz programlara rastlamıyoruz." şeklinde konuştu.

İşiten, "Bizim böyle bir kitlemiz olması kültür sanat adına çok önemli." ifadesini kullanarak, hem Türkiye'den hem bütün dünyadan kültür sanat haberleri sunacak olmaktan büyük heyecan duyduğunu belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde