ZDF’nin Böhmermann’a destek çıkması, suça ortaklık

UMED, Alman devlet televizyonu ZDF'nin Böhmermann'a destek çıkmasının suça ortaklık olduğunu söyledi.

ZDF’nin Böhmermann’a destek çıkması, suça ortaklık
ZDF’nin Böhmermann’a destek çıkması, suça ortaklık
GİRİŞ 18.04.2016 11:26 GÜNCELLEME 18.04.2016 11:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1- Alman Devlet Televizyonu ZDF’de 31 Mart 2016 tarihinde Jan Böhmermann isimli komedyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun şahsında Türklere, Müslümanlara ve Türkiye’ye galiz ifadelerle ırkçı saldırıda bulunmuştur.

2- Jan Böhmermann’ın günlük hayatta argo dil kullananların bile haya edeceği türden ifadelerle Cumhurbaşkanının şahsında bir milleti, dini ve ülkeyi aşağılaması basın özgürlüğü değil, ırkçılık ve nefret suçudur.

3- Böhmermann, sözde mizah adı altında Müslümanlara, Türklere ve Türkiye’ye karşı duyduğu kin ve nefreti dışa vurmuştur.

4- Böhmermann’ın programında ırkçı ve nefret suçu içeren ifadeler kullanmasına karşılık, Alman ve Türk medyasındaki meslektaşlarımız olayı maalesef “Erdoğan’a mizahlı şiir” şeklinde ele almıştır.

5-Sözde mizahlı şiirde kullanılan ifadeler, açık bir şekilde ırkçılık ve nefret suçu içermektedir.

6- Böhmermann’ın ırkçı ve nefret söylemi, Almanya’da son dönemde artan ırkçı ve İslamofobik saldırıları tetikleyen Alman siyasetçilerinin ve medyasının kullandığı nefret söyleminin bir devamıdır.

7- Her yıl 20 caminin kundaklandığı, Türklerin ve diğer göçmenlerin her gün fiziki ve sözlü ırkçı saldırılara maruz kaldığı ve Neo-Nazi terör örgütünün son 20 yılda birçok Türk’ü katlettiği Almanya’da, siyasetçilerin ve medyanın kullanacağı dil bu açıdan çok önemlidir.

8- Böhmermann’ın açık bir şekilde Almanya’da yaşayan 3 milyon Türk’ün de içinde bulunduğu 80 milyonluk bir ülkeyi, Cumhurbaşkanını ve mensup olduğu dini hedef alan ırkçı ve nefret söylemine karşı ZDF’nin Böhmermann’a destek çıkması, bu suça ortak olacağı anlamı taşımaktadır.

9- Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği (UMED) olarak Basın Özgürlüğüne sonuna kadar destek vermekle birlikte, ister bir basın mensubu olsun isterse başka herhangi biri olsun, basın özgürlüğü maskesi altında ırkçılık ve nefret suçu içeren söylemini asla hoş görmüyoruz.

YORUMLAR 1
  • isa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ZDF degil daha dün aksam RTL de yayimlanan Spigel tv programinda da ayni destegi fazlasi ile verdiler. Bunlar hak hukuk bilmezler. Bildikleri tek ve yegane inandikleri sey GÜC. Bu para yada baskatürlü güc olabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı