"TRT Ev Sineması" 5 Mayıs'ta başlıyor!

Birbirinden farklı konuların işlendiği 33 film, 5 Mayıs'tan itibaren, her Perşembe TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

"TRT Ev Sineması" 5 Mayıs'ta başlıyor!
"TRT Ev Sineması" 5 Mayıs'ta başlıyor!
GİRİŞ 04.05.2016 10:45 GÜNCELLEME 04.05.2016 10:45

TRT'nin Türk Sineması’na yeni soluk getiren "TRT TV Filmleri" projesi başlıyor. Proje kapsamında çekilen 33 film, 5 Mayıs'tan itibaren "TRT Ev Sineması" kuşağında, her Perşembe akşamı TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Türk Sineması’nın 100'üncü yılı ve TRT'nin 50’nci yılını taçlandırmak için 2014 yılında başlatılan ‘TRT TV Filmleri’ projesi, Türk Sineması’na ve televizyon sektörüne yeni hikâye ve eserler kazandırmayı, genç sinemacıların özgün ve yenilikçi projelerine imkân sağlamayı hedefliyor.

Proje kapsamında çekilen 33 film, 5 Mayıs'tan itibaren, her Perşembe gecesi, saat 20.00’de, TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.

Bu Perşembe ve bundan sonra her Perşembe Aile bir araya geliyor!

Perşembe gecelerinin ‘Aile Keyfi’ olacak ‘TRT Ev Sineması’ kuşağı, tüm aileyi bir koltukta toplarken, komedi, drama, fantastik gibi film türleri ile kah ağlatıp, kah güldürecek filmler ile ekranlarda yepyeni bir soluk olacak.

"TRT TV Filmleri" projesi nasıl oluştu?

2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri projesine, 864 senaryo başvurusu yapıldı. Değerlendirmeye uygun bulunan 599 senaryo, alanında uzman ve bağımsız senaristler ile dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulunca değerlendirildi. Komedi, drama, fantastik türleri dâhil 12 türde, 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Projede, senaryo yazarları ve sinema profesyonellerinin yanı sıra farklı mesleklerden insanlar da yer aldı. 2015 yılında, Türkiye'nin dört bir yanına kurulan setlerde, film endüstrisinin tüm paydaşları, yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan teknisyenine sahadaydı. 33 film çekilerek, gösterime hazır hale getirildi. Filmlerde İlhan Şeşen, İpek Tuzcuoğlu, İsmail Hacıoğlu, Gürkan Uygun, Tayanç Ayaydın, Görkem Yeltan, Osman Sonant, Bestemsu Özdemir, Orhan Kılıç, Çiğdem Batur gibi birçok tanınmış isim rol aldı.

TRT Ev Sineması'nın 5 Mayıs Perşembe akşamındaki ilk yayınında, "Saruhan: İhanet Yarası" filmi yayınlanacak.

Tarihi polisiye türündeki filmin konusu kısaca şöyle: "17. yüzyılın başlarıdır. Gelecekte padişah olacağı kesinleşmek üzere olan Şehzade, Saruhan sancağına doğru yola çıktığı sırada, Saruhan'da bir cinayet işlenir. Saruhan'ın önemli kişilerinden Salih Ağa'nın oğlu Yusuf bir handa öldürülür. Saruhan Kadısı, bu cinayeti çözmek için İstanbul'dan tanıdığı Defterdar katibi Selim'i görevlendirir. İstanbul'da Yeniçeri Ağası Bekir'in idam edilmesine sebep olan Selim'in bu göreve atanması Yeniçeri Ağası Arif'i hiç memnun etmez ama engellemeye de gücü yetmez. Diğer taraftan şehzade ve onunla gelen Deli İzzet Paşa, Saruhan'a gelmeden cinayeti çözmek zorundadırlar."

Adana'da yaşayan grafiker ve web tasarımcısı Ramazan Ekmekçi'nin senaryosunu yazdığı filmin yönetmenliğini, 35. İstanbul Film Festivali'nde "Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü"ne layık görülen Çırak filminin yönetmeni Emre Konuk üstlendi. Filmde, İlker Kızmaz, Ahmet Mümtaz Taylan, Yurdaer Okur, Sinan Tuzcu, Hakan Kurtaş, Sümeyra Koç ve Oya Akar rol alıyor.

TRT Ev Sineması'nın 2’nci haftasında ‘Ekisporter’ adlı film ekrana gelecek.

TRT Ev Sineması'nın 2’nci haftası, 12 Mayıs Perşembe gecesi saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında ‘Ekisporter’ adlı film ekrana gelecek. Mütevazı bir hayat yaşayan Turan Usta’nın, kabuğunu kırıp büyüyerek ihracat yapmaya karar vermesi ile yaşadığı zorluklar ve değişen hayatı Ekisporter’da izleyiciyle buluşuyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam