TÜRKSAT, 17 kanalı niye kapatmıyor?

RTÜK, lisanssız TÜRKSAT üzerinden yayın yapan 17 TV kanalı için kapatma kararı almıştı. Kurul kararına rağmen TÜRKSAT kanalları kapatmadı.

TÜRKSAT, 17 kanalı niye kapatmıyor?
TÜRKSAT, 17 kanalı niye kapatmıyor?
GİRİŞ 23.05.2016 14:32 GÜNCELLEME 31.05.2016 17:08
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lisans almadan TÜRKSAT üzerinden yapılan yayınlarla kumar oynatan, sağlığa zararlı ürünleri satan , müstehcen ve erotik yayın yapan 17 televizyon kanalı hakkında kapatma kararı almıştı.

Kararın TÜRKSAT'a bildirilmesinin ardından kanalların yayını TÜRKSAT tarafından durdurulacaktı.

RTÜK KARARI GÖNDERDİ, TÜRKSAT, 17 KANALI KAPATMIYOR

RTÜK, lisans almadan yayın yapan televizyonlarının kapatılması konusundaki kurul kararını 6 Mayıs'ta TÜRKSAT'a gönderdi. Ancak TÜRKSAT, RTÜK yönetim kurulunun kararına rağmen söz konusu kanalları kapatmadı.

TÜRKSAT'ın kaçak yayın yapan sözkonusu kanalları kapatmamakta neden direndiği merak ediliyor.

Yayınlarıyla vatandaşları zarara uğratan, toplum sağlığına zararlı ürünleri pazarlayan, telif haklarına uymadan film, dizi ve programlar yayınlayan televizyon kanallarına RTÜK ceza yağdırılmıştı. İnsan sağlığına zararlı bitkisel ve sahte ürünler satarak tüketiciyi mağdur eden, haksız kazanç sağlayan yayınlar ile erotik ve müstehcen yayın yapan, kumar oynatan ve sahte yarışmalarla seyircileri yanıltan kanallarla ilgili RTÜK'e çok sayıda şikayet gelmişti. 

KAPATILMASINA KARAR VERİLEN 17 KANAL

Bunun üzerine harekete geçen RTÜK, 6112 sayılı Kanunun 29'uncu maddesinin 3. fıkrası uyarınca 17 kanalın kapatılmasını kararlaştırmıştı.

Bu çerçevede, Yeşil Vadi TV, Atlas TV, Can TV, A Cinema TV, Tarz Moda, Animalbox, Cinemax, The Box, The West, M. Ankara, Club Max TV, Ful Aksiyon, Mastika TV, Tosun TV, Ezo TV, Civan TV, Arabesk Melodi TV kapatılacak kanallar arasındaydı.

RTÜK: HAKSIZ KAZANCA GEÇİT YOK

RTÜK yetkilileri, Üst Kurulun bundan sonra da erotik yayın yapan, kumar oynatan, sahte ve sağlığa zararlı ürünler satarak haksız kazanç sağlayan kanallara geçit vermeyeceğini bildirmişti.

KANUNDA HER ŞEY AÇIK

6112 Sayılı Kanun'un "Platform işletmecileri ve yayın hizmeti iletimi yapan altyapı işletmecileri" başlığı altındaki 29. maddesinin 3'üncü fıkrası şöyle:

"Platform ve altyapı işletmecileri, Üst Kuruldan yayın lisansı almayan veya yayın lisansı iptal edilen medya hizmet sağlayıcılar ile Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalar ve bu kanun hükümlerine aykırı yayın yaptığı Üst Kurulca tespit edilen bir başka ülkenin yargı yetkisi altındaki medya hizmet sağlayıcılarının yayın hizmetlerinin iletimini, Üst Kurul kararının tebliğini müteakiben durdurur. Tebliğe rağmen yayın hizmetlerinin iletimini durdurmayan işletmecinin yayın iletim yetkisi iptal edilir ve bu durum Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirilir."

YORUMLAR 24
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    fox tv de kapatsınlar
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk tvleri niçin kapanmıyor.
    Cevapla
  • Ebced 7 yıl önce Şikayet Et
    Mehdilik iddasındaki üç kişinin kanalı daha mı az tehlikeli
    Cevapla
  • KTÜK 7 yıl önce Şikayet Et
    Kapatmaz....Kimlere çalıştığına bakmalı...O zaman anlaşılır...
    Cevapla
  • Bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    Yine bu kanallarda türk ve yabancı film izliyoruz reklam olsa da. Diğer ulusal kanal dedikleri kanallarda dizi ve kadın programından başka ne var ki film yok izlemek istesen paralı kanal satmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk