TÜRKSAT, 17 korsan kanala karşı 3 maymun!

RTÜK, korsan yayın yapan TV kanalları için kapatma kararı almıştı. Kanalları kapatamayan TÜRKSAT bir de ihtarnameyle korsanlığa çanak tuttu!

TÜRKSAT, 17 korsan kanala karşı 3 maymun!
TÜRKSAT, 17 korsan kanala karşı 3 maymun!
GİRİŞ 31.05.2016 17:29 GÜNCELLEME 31.05.2016 17:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lisans almadan TÜRKSAT üzerinden yapılan yayınlarla kumar oynatan, sağlığa zararlı ürünleri satan, müstehcen ve erotik yayın yapan 17 televizyon kanalı hakkında kapatma kararı almıştı.

Kararın TÜRKSAT'a bildirilmesinin ardından kanalların yayını TÜRKSAT tarafından durdurulacaktı. TÜRKSAT söz konusu kanalları kapatmak yerine korsan yayınların devam etmesi için adeta çanak tuttu.

TÜRKSAT, 17 KORSAN KANALI NİYE KAPATMIYOR?

RTÜK, lisans almadan yayın yapan televizyonlarının kapatılması konusundaki kurul kararını 6 Mayıs'ta TÜRKSAT'a gönderdi. Ancak TÜRKSAT, RTÜK Yönetim Kurulu'nun kararına rağmen söz konusu kanalları kapatmadı.

TÜRKSAT'ın kaçak yayın yapan sözkonusu korsan kanalları kapatma kararını uygulamamakta niye direndiği merak ediliyor.

TÜRKSAT GENEL MÜDÜRÜ ŞEN, KANALLAR DERTLİ!

TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen'in 17 korsan kanalla ilgili RTÜK'ün almış olduğu kapatma kararını uygulamayıp ilgili kanallara sadece ihtarname göndermesi ve korsan yayıncılara zaman kazandırılması şaşkınlıkla karşılandı.

İhtarnameler sonrası sadece logo değişikliği yaparak korsan yayınlarını sürdüren kanallar haksız kazanç sağlamayı sürdürüyor.

Kamuoyu ise usulsüz ve illegal yayın yapan kanalların yasadışı yayınlarına çanak tutan TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen'den cevap bekliyor.

Korsan yayınlar yüzünden büyük mağduriyet yaşayan TV kanalları ise adalet önünde hakkını arayacaklarını ifade ediyor.

Öte yandan RTÜK'e ve TV kanallarına izleyicilerden ahlaksız yayınlarına devam eden korsan TV kanalları ile ilgili şikayet ve eleştiri yağmaya devam ediyor.

Yayınlarıyla vatandaşları zarara uğratan, toplum sağlığına zararlı ürünleri pazarlayan, telif haklarına uymadan film, dizi ve programlar yayınlayan televizyon kanallarına RTÜK ceza yağdırılmıştı. İnsan sağlığına zararlı bitkisel ve sahte ürünler satarak tüketiciyi mağdur eden, haksız kazanç sağlayan yayınlar ile erotik ve müstehcen yayın yapan, kumar oynatan ve sahte yarışmalarla seyircileri yanıltan kanallarla ilgili daha önce de RTÜK'e çok sayıda şikayet gelmişti.

KAPATILMASINA KARAR VERİLEN 17 KANAL

Bunun üzerine harekete geçen RTÜK, 6112 sayılı Kanunun 29'uncu maddesinin 3. fıkrası uyarınca 17 kanalın kapatılmasını kararlaştırmıştı.

Bu çerçevede, Yeşil Vadi TV, Atlas TV, Can TV, A Cinema TV, Tarz Moda, Animalbox, Cinemax, The Box, The West, M. Ankara, Club Max TV, Ful Aksiyon, Mastika TV, Tosun TV, Ezo TV, Civan TV, Arabesk Melodi TV kapatılacak kanallar arasındaydı.

RTÜK: HAKSIZ KAZANCA GEÇİT YOK

RTÜK yetkilileri, Üst Kurulun bundan sonra da erotik yayın yapan, kumar oynatan, sahte ve sağlığa zararlı ürünler satarak haksız kazanç sağlayan kanallara geçit vermeyeceğini bildirmişti.

KANUNDA HER ŞEY AÇIK

6112 Sayılı Kanun'un "Platform işletmecileri ve yayın hizmeti iletimi yapan altyapı işletmecileri" başlığı altındaki 29. maddesinin 3'üncü fıkrası şöyle:

"Platform ve altyapı işletmecileri, Üst Kuruldan yayın lisansı almayan veya yayın lisansı iptal edilen medya hizmet sağlayıcılar ile Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalar ve bu kanun hükümlerine aykırı yayın yaptığı Üst Kurulca tespit edilen bir başka ülkenin yargı yetkisi altındaki medya hizmet sağlayıcılarının yayın hizmetlerinin iletimini, Üst Kurul kararının tebliğini müteakiben durdurur. Tebliğe rağmen yayın hizmetlerinin iletimini durdurmayan işletmecinin yayın iletim yetkisi iptal edilir ve bu durum Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirilir."

YORUMLAR 27
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    farklı tv kanalınıda kapatın
    Cevapla
  • paralel 7 yıl önce Şikayet Et
    sabır hey ınananlar sabır Rabbım kımsenın hakkını kımsede bırakmaz
    Cevapla
  • Arda 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendisinin bir acigi varki o kanallari kapatamiyor isterse aninda siler hepsini daha once baska kanallara yaptigi gibi.Vatandasin dolandirlmasina goz yuman bu suca ortak olarak yargilanmalidir.
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadigim, Turksat uydusu devletin degil mi? Yoksa uyduyu ozel sektore mi satti? Yok yani devletin ise niye kendi malina sahip cikmiyor? Genel mudurunun tapulu mali ise ozaman bilemem tabiki yargiya felan gidilmeli herhal.
    Cevapla
  • RIFKI 7 yıl önce Şikayet Et
    Gerek internet üzerinden gerekse tv kanalı veya radyodan asla ve asla bişey almayın.Defolu ve hileli ürünleri ikna kabiliyeti yüksek olan pazarlamacılar tarafından insanların beyinlerini karıştırarak satıyorlar.Ikna kabiliyeti yüksek dedikleri pazarlamacılar konuşurken karşısındaki insanları enayi yerine koyarlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!