RTÜK'ten evlilik programlarına ceza yağdı!

RTÜK, kurula en çok şikayet edilen programlardan olan evlilik programlarına müeyyide uyguladı.

RTÜK'ten evlilik programlarına ceza yağdı!
RTÜK'ten evlilik programlarına ceza yağdı!
GİRİŞ 23.06.2016 14:18 GÜNCELLEME 23.06.2016 14:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kurula en çok şikayet edilen programlardan olan evlilik programlarına müeyyide uyguladı. Bu kapsamda Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi.

"ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ İHLALİ"

RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, üst kurulun 16 Haziran'daki toplantısında evlilik programları da ele alındı. Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun uyarınca, üst kurula en çok şikayet edilen evlilik programlarına, içeriğinde argo sözcükler ile genel ahlaka aykırı ifadelerin yer alması, adaylar arasında hoş karşılanmayan davranışların görülmesi, sansasyonel kişiler ile cast oyuncularına ısrarla yer verilmesi, olayların dramatize edilerek adeta tiyatro sahnesine çevrilmesi, evlilik dışı amaçlarla katılım sağlanması, özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi, insan onuruna aykırı yayınların yapılması ve toplumsal değerlerin hiçe sayılması gerekçeleriyle müeyyide uygulandı.

Bu çerçevede, RTÜK'ten evlilik programı yayınlayan Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi. Ceza, kanalların aylık gelirlerine göre farklı oranlarda belirlenecek.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN TEPKİ GELİYOR

Vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler üzerine izdivaç programlarını yakın takibe alan RTÜK, daha önce programların yapımcıları ve bunların yayınlandığı televizyon kanallarının yetkilileriyle toplantı yapmış ve uyarıları dikkate almayan kanallara yine ceza vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • hakikat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi programlar ahlakı ve aile yapısını bozuyor, bence derhal kaldırılmalı. Bizim geleneklerimiz göreneklerimiz var ve buna uygun bir şekilde davranmalıyız. Zaten bu şekilde programda eş bulmak mantık dışı saçma şeyler. İnşaAllah bir an önce kaldırılır ekranlardan
    Cevapla
  • Eng 7 yıl önce Şikayet Et
    Esra erol çağarılmış helal olsun...
    Cevapla
  • Yaman 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililere sesleniyorum bunlar aile ve toplumu bozuyor kökten kapatın şunları bunlar modernlik çagdaşlık altında toplumun kültürünü dinamitliyor anlayın artık ya üfffff
    Cevapla
  • fatma 7 yıl önce Şikayet Et
    oraya önce gercekden evlenmek icin cıkıyorlar sonra bakdilar sevilen sayılan biri oldu sonra derdi evlenmek değil gündemde kalmak oluyor .
    Cevapla
  • osman ödül 7 yıl önce Şikayet Et
    kaldirilsin tabiki zinayi flörtü helal gosteriyorlar hepsi oyun hepsi! Onlar oraya kendini gostermek icin gelmisler dengesiz herifler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi