Tadil-i erkan nedir?

İftar Saati, Ramazan ayı boyunca her gün saat 18:50’de canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında izleyici karşısına çıkıyor.

Tadil-i erkan nedir?
Tadil-i erkan nedir?
GİRİŞ 28.06.2016 13:08 GÜNCELLEME 28.06.2016 14:36

TADİL-İ ERKAN NEDİR?
Muhsin Bay’ın sunduğu, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın sohbetleriyle katıldığı İftar Saati’nin dün yayınlanan bölümünde namazı feyz ve maneviyat içinde kılmak için gerekli olan Tadil-i Erkan kavramı üzerine konuşuldu.

Ramazan’ın güzelliklerini ve bereketini ekrana taşıyan İftar Saati programının son bölümünde; rukûnları düzgün yapmak anlamına gelen Tadil-i Erkanın farzları hakkında bilgi verildi. Necmettin Nursaçan iki secde arasında belli bir sürenin geçmesini söylerken çok hızlı kılınan namazın geçerli olmadığını belirtti. Ayrıca bir Müslüman unuttuğu için Tadil-i Erkana uymadan namaz kılarsa sehif secdesi yapması gerektiğini ifade eden Nursaçan, bilerek yapanın namazının geçerli olmadığını söyledi. Bunun yanında namazın usulüne uygun olarak kılınmasını söyleyen Nursaçan, Hz. Muhammed’in camide gördüğü kişinin hızlı bir şekilde namaz kılması üzerine onu uyararak namazını 3 kere tekrarlattığına da dikkat çekti.

Aynı zamanda Necmettin Nursaçan; Tadil-i Erkanın Şafi, Maliki, Hanbeli mezheplerine farz, Hanefi mezhebine ise vacip olduğunu ifade etti. Nursaçan, ‘’Namazı işlerinize göre düzenlemeyin, işlerinizi namaza göre ayarlayın’’ dedi.

İftar Saati, Ramazan ayı boyunca her gün saat 18:50’de canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında izleyici karşısına çıkıyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi