Nezih Tuncay kimdir? Nezih Tuncay ölüm sebebi ne?

29 Haziran çarşamba günü itibariyle ölüm haberi gelen Nezih Tuncay kimdir? Usta sanatçı Nezih Tuncay aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte Nezih Tuncay'ın ölüm sebebi

Nezih Tuncay kimdir? Nezih Tuncay ölüm sebebi ne?
Nezih Tuncay kimdir? Nezih Tuncay ölüm sebebi ne?
GİRİŞ 29.06.2016 15:05 GÜNCELLEME 29.06.2016 15:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nezih Tuncay hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden oyuncu Nezih tuncay hayatını kaybetti.

Acı haberi Tuncay'ın oğlu Facebook sayfasından duyurdu.

"Canım babam Nezih Tuncay'ı bugün kaybettik. Bu zorlu süreçte bize destek olan tüm dostlara çok teşekkür ederim. Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın"

Nezih Tuncay son hali

nezih-tuncay-5465465

Oğlu şunları söyledi; “Babam dün öğleden sonra durum bozukluğu dolayısı ile FSM Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bilinci yerinde değildi. Orada yapılan müdahalelerin ardından yoğun bakıma kaldırılması gerektiği söylendi. Ardından özel bir hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alındı. İç organlarının ağır hasarlı ve akciğerinde zaatürre olduğu söylendi. Bugün bilinci biraz yerine geldi ama hala cihazlara bağlı olduğundan iletişim mümkün olmadı. Doktor ‘1 saat de sürebilir, 1 hafta da…’ dedi. anlayacağınız durum çok iyi değil. Merak eden dostlar etrafta bazı boş boğaz beyinsizlerin lafına itimat etmesinler. Babam henüz sağ. Ancak her an her şey olabilir… Merak eden dostlara duyurulur.”

Nezih Tuncay kimdir?

Nezih Tuncay, 1945 yılında İstanbul’da doğmuştur.

1965 yılında tiyatro hayatına Avni Dilligil Tiyatrosu’nda başladı. Arena Tiyatrosu, Sezer Sezin Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu, Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda çalışmasının ardından uzun süre Haldun Taner’in öncülüğünde Ahmet Gülhan, Zeki Alasya ve Metin Akpınar tarafından kurulan Devekuşu Kabare topluluğunda çalıştı.

Nezih Tuncay, tiyatro çalışmalarının yanı sıra sinema ve dizi filmlerde de rol aldı.

5 Ekim 1992 – 18 Haziran 2002 tarihleri arasında Oğuz Yalçın, Filiz Kaynak, Avni Kütükoğlu ve Nursan Esenboğa’nın yönettiği, Kandemir Konduk’un senaryosunu yazdığı “Mahallenin Muhtarları” adlı aile dizisinde Erkan Can Temel (Kıvırcık) karakterini canlandırırken; Nezih Tuncay Hakkı karakterini canlandırdı, diğer rollerde Cihat Tamer, Aydan Burhan, Esra Akkaya, Sevil Üstekin, Yalçın Gülhan, Leman Çıdamlı, İsmet Özhan, Açelya Akkoyun, Filiz Taçbaş, Sümer Tilmaç, Suna Selen, Sezai Aydın, Mümtaz Sevinç, Zafer Önen, Nurhan Damcıoğlu gibi isimler oynamıştır.

2002 yılında senaryosunu Umur Bugay’ın yazdığı, yönetmenliğini Zeki Alasya’nın yaptığı “Rus Gelin” adlı filmde Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tatsyana Tsvikeviç, Murat Akkoyunlu, Şafak Sezer, Bilge Şen, Ali Uyandıran ile beraber oynadı.

2005 yılında başrollerinde Ahmet Uğurlu, Metin Akpınar, Şenay Gürler, Şebnem Sönmez, Fadik Sevin Atasoy’un oynadığı “Döngel Karhanesi” adlı sinema filminde Doktor rolünde oynadı.

2014 yılında yapımcısı Necati Akpınar olan ve senaristi Gupse Özay, yönetmenliğini Hakan Algül’ün yaptığı “Deliha” filminde Gupse Özay, Derya Alabora, Cihan Ercan, Barış Arduç, Zeynep Çamcı, Hülya Duyar, Cenk Durmazel, Korhan Herduran, Jeyan Mahfi Tözüm ile birlikte oynarken Kasım karakterini canlandırdı.

Nezih Tuncay, en son olarak 2015 yılında Uğur Yağcıoğlu’nun yazıp yönettiği “Dünyanın En Güzel Kokusu”nda yer alırken, Tuba Ünsal ve Rıza Kocaoğlu’nun yanı sıra; Burak Altay, Esra Ruşan, Feriha Eyüpoğlu, Açelya Akkoyun, İrfan Kangı gibi oyuncular rol alıyor.

Nezih Tuncay, 2016 yılının Şubat ayında hastalandığı için Yalova Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

YORUMLAR 1
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Toprağı bol olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi