Televizyon izleyici ölçümünde yeni dönem

TNS / KANTAR MEDIA şirketi, 3+2 yıl opsiyonlu olmak üzere Ekim 2017 tarihinde başlaması planlanan dönemin yüklenicisi olarak belirlendi.

Televizyon izleyici ölçümünde yeni dönem
Televizyon izleyici ölçümünde yeni dönem
GİRİŞ 28.09.2016 12:31 GÜNCELLEME 28.09.2016 12:35

Yeni dönemde Televizyon İzleyici Ölçüm faaliyetleriyle alakalı TİAK​ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren şu açıklamayı yaptı:

"Televizyon İzleyici Ölçümü faaliyetini hali hazırda yürütmekte olan TNS / KANTAR MEDIA ile 2011 yılında imzalanmış olan Televizyon İzleyici Ölçümü Hizmet Sözleşmesi Eylül 2017 tarihinde sona erecektir.

Şirket seçim süreci, yeni dönemin ölçüm öncesi ihtiyaç duyulan yaklaşık 1 yıllık hazırlık dönemini de kapsaması nedeni ile seçilecek şirketin hazırlıklara başlayabilmesi için Mayıs 2016 tarihinde TİAK A.Ş. Yönetim Kurulu çalışmaları ile başlamıştır.

30 Mayıs 2016 tarihinde aday yüklenicilerle Teknik Şartnamenin paylaşılması ile başlayan süreç 22 Eylül 2016 tarihinde sonuçlanmış bulunmaktadır.

Yeni dönem ölçüm hizmeti için başvuran araştırma şirketlerinin sunmuş olduğu tekliflerin değerlendirilmesi ve aday şirketlerle yapılan görüşmeler ve yürütülen müzakereler akabinde, TİAK A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından objektif kriterler ışığında adilane şekilde oy birliği ile verilmiş olan nihai kararla TNS / KANTAR MEDIA şirketi 3+2 yıl opsiyonlu olmak üzere Ekim 2017 tarihinde başlaması planlanan dönemin yüklenicisi olarak belirlenmiştir.

Bu dönemin getirdiği en önemli yenilik Ana Ekranın ölçümlenmesinin yanı sıra “Zaman Kaydırmalı’’, (time shifted viewing) ve ‘’İndirilebilir’’ (streaming) izlemeler başta olmak üzere Çoklu Ekran/Tamamlayıcı Ölçüm Yöntemlerinin de ölçüm sistemine dahil edilecek olmasıdır. 

Yüklenici firma ile imzalanacak sözleşme süreci TİAK A.Ş. tarafından başlatılmış bulunmaktadır.

Bu seçimin ve özellikle yeni teknolojilerin getirdiği izleme alışkanlıkları değişiminin sisteme dahil edilmesinin televizyon endrüstrimizin ve reklam sektörümüzün gelişimine ve bu sayede ülkemizin yarınlarına katkı sağlayacağına inandığımızı belirtir, hayırlı olmasını dileriz.

İbrahim EREN

Yönetim Kurulu Başkanı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'