İzdivaç programlarına 11 milyon lira ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), şikayet rekoru kıran evlilik programlarına son bir yılda toplam 11,2 milyon lirayı aşan ceza kesti.

İzdivaç programlarına 11 milyon lira ceza!
İzdivaç programlarına 11 milyon lira ceza!
GİRİŞ 17.02.2017 12:41 GÜNCELLEME 17.02.2017 12:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

RTÜK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, evlilik programlarıyla ilgili vatandaşlardan 444 1 178 çağrı hattı, web sayfası ve elektronik posta adresi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden 2015'te 7 bin 297, 2016'da ise 94 bin 792  şikayet ulaştı. Bunların yanı sıra TBMM, Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kamu Denetçiliği Kurumu'na da çok sayıda şikayet iletildi.

BİR YILDA 11 MİLYONA TL CEZA

Bu kapsamda RTÜK, 15 Şubat'taki toplantısında evlilik programlarını tekrar masaya yatırdı. Toplantıda, Kanal D'deki 'Kısmetse Olur', star TV'de yayınlanan 'Zuhal Topal'la' ve Show TV'deki 'Evleneceksen Gel' adlı programlara yaklaşık 1 milyon lira ceza verildi. Bu cezalarla birlikte son bir yılda RTÜK'ün evlilik programlarına verdiği para cezası, 11,2 milyon lirayı aştı.

YORUMLAR 2
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu programlar kapatılmalıdır süresiz olarak toplum gelenek ve göreneklerimizi zedeleyici insan onurunu aşağılayıcı programlar ve diziler kapatılmalıdır bu toplumun sömürülmesine artık dur denilmeli...
    Cevapla
  • keremcan islam oğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    sizin bu yurumunuza kesinlikle katılıyorum.sizin duyarlı insanları kutluyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!