Şili'de 'Elif' ismi 'Veronica'yı geçti

Şili'de büyük bir ilgi ile izlenen Elif dizisinden esinlenen aileler, yeni doğan çocuklarına "Elif", "Nilüfer", "Fatmagül" ve "İbrahim" gibi Türk isimleri vermeye başladı.

Şili'de 'Elif' ismi 'Veronica'yı geçti
Şili'de 'Elif' ismi 'Veronica'yı geçti
GİRİŞ 10.03.2017 12:27 GÜNCELLEME 10.03.2017 12:29

Ülkede özellikle geçen yıl dünyaya gelen bebeklerde en çok Elif ismi verilirken, Şili Nüfus Kayıt Merkezinin verilerine göre, 2016 yılında doğan birçok kıza "Elif" ismi verildi. "Elif", Latin Amerika'da kullanılan "Loreto" ve "Veronica" gibi geleneksel isimleri geride bıraktı.

Nüfus kayıtlarında, 10 binden fazla çocuğun ismi alınarak yapılan listede, Şili'de kız bebeklere 4 bin 11 ile  en fazla verilen isim "Sofia"ydı. Erkek bebeklerde ise, 4 bin 106 bebeğe verilen "Agustin" ismi ilk sırada yer almıştı. 

Ülkede geçen yıl 59 kıza, Türk televizyon dizisi "Elif"te yer alan karakterin ismi koyuldu. "Elif", Şili'de geçen yıl en çok koyulan isimler sıralamasında 200'üncü oldu.

TÜRK DİZİLERİ REKOR KIRIYOR

Dünyanın birçok ülkesinde son yıllarda büyük ilgi gören Türk televizyon dizileri Şili'de de en çok izlenen yapımlar arasında bulunuyor. Şili'de 2014'ten itibaren yayınlanan ve en çok izlenen Türk dizileri arasında Muhteşem Yüzyıl, Elif, Binbir Gece, Ezel, Sıla, Fatmagül'ün Suçu Ne, Kara Para Aşk gibi yapımlar yer alıyor. 

REYTİNGİ DÜŞEN KANALI TÜRK DİZİSİ KURTARDI

2012 yılından itibaren Şili televizyonlarında yayınlanmaya başlayan Türk dizileri, O dönemde izlenme oranları düşen özel televizyon kanalı Mega TV'nin de kurtarıcısı oldu. 

Mega TV'nin Uluslararası İçerik Direktörü Juan Ignacio Vicente, bugüne kadar 12 Türk dizisi yayınladıklarını, bunlar arasında Binbir Gece, Kara Para Aşk, Sıla, Ezel ve Medcezir'in oldukça iyi izlenme oranlarına ulaştığını söyledi. 

Vicente, "Son olarak Cesur ve Güzel, İçeride ve Vatanım Sensin dizilerini satın aldık." dedi. Halkın, izledikleri dizilerdeki hikayeleri kendilerine yakın bulmasından dolayı Türk dizilerine yoğun ilgi gösterdiklerini kaydederken, isimleri çocuklarına koymalarını da "Dizilerde oynayan karakterlerin orijinal isimlerinin ulusal kültürün bir parçası haline gelmesini şaşırtıcı buluyorum. İnsanların kendilerine yakın hissettikleri bu karakterleri çocuklarında yaşatmak istediklerini düşünüyorum. Bu yakınlık bize Şili’de bu dizilerin ne kadar güçlü ve etkili olduklarını gösteriyor." sözleriyle açıkladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı