Küçük Gelin dizisi çalıntı çıktı!

Samanyolu TV'de yayınlandığı dönem izlenme rekorları kıran "Küçük Gelin" dizisinin senaryosunun çalıntı olduğu kesinleşti.

Küçük Gelin dizisi çalıntı çıktı!
Küçük Gelin dizisi çalıntı çıktı!
GİRİŞ 06.06.2017 09:42 GÜNCELLEME 06.06.2017 09:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Samanyolu TV'de reyting rekorları kıran 'Küçük Gelin' dizisinin 'çalıntı' hikaye ile yapıldığı, Anadolu Adliyesi 2. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi kararı ile kesinleşti.

SENARYOSU BİBER BİR AYNI

İngiltere'de yaşayan senarist Dürsaliye Şahan, başlıca rollerini Çağla Şimşek, Bengü Öztürk, Arda Esen ve Ufuk Şen'in paylaştığı, Erkan Çıplak'ın yazdığı "Küçük Gelin" dizisinin "Güvercin" adlı hikayesinden alındığı iddiasıyla 27 Mart 2014'te mahkemeye başvurdu.

Senarist Dürsaliye Şahan, dilekçesinde "Güvercin" adlı hikayesini 2005 yılında okuması için dizinin senaristiyle paylaştığını ancak kendisine hikayesinin TV projesi olmaya uygun bulunmadığının söylendiğini belirtti.

2013 yılında ise Samanyolu TV'de hikayesinden intihal yapılarak "Küçük Gelin" dizisinin çekilmeye başlandığını,  projenin senaryosu incelendiğinde Erkan Çıplak imzalı dizinin yıllar önce kendisine sunulan hikayeden oluştuğunun ortaya çıkacağını öne sürdü. 

küçük-gelin-çalıntı

ŞİRKET MADDİ MANEVİ TAZMİNAT ÖDEYECEK

100. bölümü ekrana gelmek üzereyken yayıncı kanalı kapanan "Küçük Gelin"in senaristi Erkan Çıplak ise karşı dilekçesinde dizide konu edilen küçük gelin hikayesinin anonim olduğunu savundu.

Çıplak, 2005 yılından itibaren çalıştığı Samanyolu kanalında, "Beşinci Boyut" ve "Büyük Buluşma" dizilerinin hem senaryo doktorluğunu ve hem de senaryosunu yazdığı için hikaye arayışı içinde yüzlerce kişiyle görüştüğünü ancak davacıyı hatırlamadığını söyledi.

Bilirkişi raporları doğrultusunda ilerleyen mahkeme 3 yıl sonra sonuçlandı ve senarist Erkan Çıplak ile yapımcı şirket maddi manevi tazminata mahkum edildi.

YORUMLAR 5
  • anomin 5 yıl önce Şikayet Et
    bu dizide melek ve azat evlendimi?
    Cevapla
  • Nuri Sayıl 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir yazarın senaryo hikayenin ikinci kez çalınması, bir Türkiye rekoru olsa gerek.
    Cevapla
  • xerez 6 yıl önce Şikayet Et
    hırsızlık genlerinde var bu fetönün
    Cevapla
  • muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç şaşırmadım ne zaman özgün bir şey yaptık ki
    Cevapla
  • EDEPPP 6 yıl önce Şikayet Et
    Merhabalar, Erkan Çıplak bey acaba ^^Besinci boyutu^^ yazarken cokmu zorlandiki. Ilginc olan ^^Touched by an Angel^^ dizisiyle ayni.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!