Murat Bardakçı'dan tarihi Ayasofya cevabı

Ayasofya üzerinde yapılan 'Cami mi olmalı müze olarak mı kalmalı' tartışmaları devam ederken Murat Bardakçı'dan bir çıkış daha geldi.

GİRİŞ 03.07.2017 13:18 GÜNCELLEME 03.07.2017 13:31
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

aha önce yaptığı ve Ayasofya'nın cami olarak kullanılmasına yönelik çıkışıyla ses getiren tarihçi/gazeteci Murat Bardakçı canlı yayında gerekçeleriyle beraber bu konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

AYASOFYA KILIÇ HAKKIDIR, CAMİ YAPILMALIDIR

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Bardakçı Ayasofya'nın acil olarak müze sınıfından çıkarılıp cami olarak kullanılmaya başlanması gerektiğini söyledi. Gerekçesini de, Ayasofya'nın İstanbul'un fethini sembollemesi olarak açıklayan Bardakçı "Kılıç hakkı diye bir şey vardır." dedi.

HAKAN ÇELİK'İN "80 BİN CAMİ VARKEN AYASOFYA'YA GEREK VAR MI" SORUSUNA MUHTEŞEM CEVAP

Hakan Çelik Bardakçı'nın sözlerine karşı çıktı ve "80 bin cami var, yetmiyor mu?" diye bir soru sorunca, Murat Bardakçı da muhteşem bir cevapla konuyu kapattı:

Sayıyla adetle sembolü karıştırmayın. İslamiyet'te kılıç hakkı diye bir şey vardır. Ayasofya da bir kılıç hakkıdır. 80 bin cami var diyorsunuz. Hangisi İstanbul'un fethinin sembolü, göstersenize bana. Sen de eskiden böyle gazeteci değildin. İstanbul'un fethini simgeleyen başka bir cami yoktur, cami dışında kullanılamaz, cami olmalı. Birilerine niye batıyor Ayasofya'nın cami olması çünkü fetih sembolüdür.

YORUMLAR 56
  • Alirıza 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bardakçı ayasofya neden kapandıgını bizleri acıklarmısınız
    Cevapla
  • maskkk 6 yıl önce Şikayet Et
    hakan çelik adı türk hakanlarından esinlenmiş soyadı türklüğe uygun çelik gibi ama türklerle ve tarihle bilgisi tam zırcahil sayın murat bardakçı cevabını vermiş hakan çeliğe tavsiyem adını ve soyadını değiştirip john çörçil merkel hatta natenyahu makaryos yapsın kendisine daha çok uyar sakın bana ya gazeteci sorabilir insanlar aydınlansın diye diyenlerede cevabım şu cevabı bilinen bir şey sorulmaz sorulması ve sorma şekli daha çok önemli 80 bin cami vardı ama hergün camiye gidenlerin sayısı yerinde kaslıyormu bu islamiyet varolduğu sürece yenileri inşa edilecek bu ezanlar susmayacak bu gazeteci ve zihniyetindekiler ise anca alduıkları cevaplara dövünüp duracaklar
    Cevapla
  • Hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle bir an önce camii olarak ibadete açılmalı.Akparti neden bunu yapmıyor müze olarak iyi para getirdiği için mi küffarın tepkisinden korkulduğu için mi ?
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Murat Hocamı tebrik ediyorum. Bazı çakalların işine gelmesede doğruyu söylemiş.
    Cevapla
  • Teştikli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bravo hocam hislerimize tercüman oldunuz hükümet duysun ve ecdat yadigarının hakkını millete teslim etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor