BÖRÜ dizisi ne zaman başlayacak? Oyuncu kadrosu ve hikayesi

STAR TV yeni yayın dönemine iddialı bir Polis Özel Harekât dizisiyle geliyor. 34-50 telsiz kodlu BÖRÜ timinin hikâyesini anlatan dizinin ilk fragmanı büyük yankı uyandırdı.

BÖRÜ dizisi ne zaman başlayacak? Oyuncu kadrosu ve hikayesi
BÖRÜ dizisi ne zaman başlayacak? Oyuncu kadrosu ve hikayesi
GİRİŞ 28.07.2017 17:00 GÜNCELLEME 28.07.2017 17:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dağ 2 filminin yapımcıları Alper Çağlar ve Doruk Acar’ın yeni projesi olan “BÖRÜ” Türkiye’nin yakın tarihinde hem içteki hem dıştaki düşmanlarla kahramanca savaşan yiğitlerin destanını anlatan bir Özel Harekât dizisi. Çekimlerine başlanan dizi yeni yayın dönemi olan Sonbahar ’da STAR TV ekranlarında olacak.

BÖRÜ, geçtiğimiz sezon ekranların reyting savaşlarında ön saflarda gördüğümüz Özel Harekât dizilerinden Savaşçı(FOX), İsimsizler(Kanal D), Söz(STAR)’e büyük bir rakip olarak geliyor.

2014 yılı Türkiye’sinde BÖRÜ timinin mücadelesi

Türkiye tarihinin en çalkantılı dönemlerinden 2014 yılı baharından kapıları aralayacak dizide Özel Harekât Daire Başkanlığı desteğiyle son 3-4 yılın en önemli operasyonları incelenerek, gerçek olaylar temel alınarak mücadeleler gözler önüne serilecek.

Polis Özel Harekat’ın FETÖ ve terör örgütleriyle eş zamanlı mücadelesini konu alan dizi için alınan bilgilere göre 10 aylık bir hazırlanma sürecinden geçen ekip gerçek mekânlarda gerçek eğitimlerle bu işi tamamlamaya çalışıyor.

BÖRÜ timi kahramanlarının her birinin başrolde olacağı filmin oyuncu kadrosunda; Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç, Gürol Tonbul, Mesut Akusta gibi başarılı isimler yer alıyor.

Sinema filmi kalitesinde bölümler çekilecek.

Çekimlerine başlanan dizinin görüntü kalitesi de hikâyesi kadar izleyiciyi büyüleyecek. Dünyanın en itibarlı sinema kamerası markası olan RED’in, Türkiye’de ilk kez kullanılacak RED WEAPON 8K modeli ile yapılan çekimler sinema filmi tadıyla ekranlara gelecek.

60 dakikalık bir mini dizi projesi

Başarılı yapımlara imza atmış CaglarArts, Insignia ve Star Yapım’ın ortak projesi olan dizi özel kanallarda yayınlanmış ilk mini dizi olacak. Her bölümü 60 dakika olacak dizinin ekranlarda yalnızca 6 bölümü yayınlanacak.

2018 Sonbaharında sinema filmiyle taçlanacak.

Her bölümü sinema filmi tadında olacak dizinin final bölümünün tarihi ise şimdiden belirlendi. BÖRÜ 6 bölüm dizi olarak yayınlandıktan sonra 2018 yılının Sonbaharında sinema filmi olarak beyaz perdeye aktarılacak.

BÖRÜ Dizisi Oyuncuları Kimlerdir?

Ahu Türkpençe

2 Ocak 1977 doğumlu olan güzel oyuncu aslen Samsunludur. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğrenciyken oyunculuk yapmaya karar veren Ahu Türkpençe buradaki eğitimini yarım bırakmıştır. Daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne girerek oyunculuk eğitimi almıştır. Gurbetçiler, Bize Ne Oldu, Yedi Numara, Azad filmleriyle dizi sektörüne adım atan oyuncu “Bir İstanbul Masalı”ndaki Esma karakteriyle tanınmıştır. Daha sonra pek çok dizi ve film projesinde yer alan ünlü oyuncu son olarak Dağ 2 filmindeki başarılı performansıyla seyirci karşısına çıkmıştır.

Serkan Çayoğlu

1987 Almanya doğumlu olan oyuncu yine Almanya’da ekonomi eğitimi almıştır. Ümit Çırak ve Dolunay Soysert gibi ünlü isimlerden oyunculuk eğitimi almıştır. Daha önce modellik yapan oyuncu 2014 yılında rol aldığı Kiraz Mevsimi dizisiyle ünlenmiştir. Oyuncu Kuzey Güney, Zeytin Tepesi, Hayatımın Aşkı gibi dizilerde rol almıştır.

Atıf Emir Berderlioğlu

28 Ekim 1979 Ankara doğumlu olan oyuncu ankara Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunudur. Heykel ve Grafik okuyan oyuncu TRT’de tanıtım koordinatörü olarak çalışmıştır. Âdem’in Treni, Bukalemun,  4 Saat, Kabakurgu, Camgöz, Panzehir, Dağ 2 filmlerinde rol alan oyuncu, Kavak Yelleri, Yer Gök Aşk, Sessiz Fırtına dizilerinde oynamıştır.

Fırat Doğruloğlu

6 Temmuz 1974 tarihinde dünyaya gelen oyuncu Hatay İskenderunludur. Tiyatroya lise yıllarında başlayan oyuncu İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nü yarıda bırakarak Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü burslu olarak kazanmıştır. Tiyatro Çisenti, BÜMED gibi ekiplerde çalışan oyuncu 2009 yılında Ferhan Şensoy‘un aynı adlı eserinden uyarlanan “Haneler” adlı programda canlandırdığı Yaban karakteriyle tanındı. 2012 yılında yönetmenliğini Alper Çağlar‘ın yaptığı ve başrolünde Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar,Mesut Akusta, Cengiz Çoşkun‘un oynadığı “Dağ” adlı sinema filminde Yaşar Yüzbaşı Karakterini canlandırdı.

Murat Arkın

Cüneyt Arkın’ın oğlu olan Murat Arkın 4 Mayıs 1975 doğumludur. 1979 Vatandaş Rıza, 1981 Önce Hayaller Ölür filmlerinde çocuk oyuncu olarak bulunan Murat Arkın Marmara Üniversitesi Enformatik bölümü mezunudur. Yüksek lisans için gittiği Londra'da eğitiminin ardından burada bir şirket kurarak Londra'da yaşamaya başlamıştır. 2011 yılı Pis Yedili dizisiyle oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Harem, Kara Cemal, Dağ 2 filmlerinde rol almıştır.

Ahmet Pınar

1977 yılında dünyaya gelen oyuncu, Cesur Yürek ve Milat gibi dizilerde rol almıştır. Operasyonel Atış Teknikleri konusunda önemli bir beceriye sahip olan Ahmet Pınar, oyunculuk dışında koreografi, sunuculuk ve eğitmenlik de yapmaktadır. Ahmet Pınar son olarak Dağ 2 filminde rol almıştır.

Can Nergis

27 Mayıs 1985 doğumlu olan oyuncu üniversite eğitimini Londra’da tamamlamıştır. Uzakdoğu’da 7 yıl kalan Can Nergis Tayland’da modellik yapmıştır. 2011 yılı Herşeye Rağmen dizisi ile oyunculuğa başlamıştır. Daha sonra Dila Hanım, Paşa Gönlüm, Arka Sokaklar, Maral, Tatlı İntikam ve son olarak Anne dizilerinde rol almıştır.

Armağan Oğuz

11 Şubat 1984 doğumlu olan genç oyuncu İstanbul Erkek Lisesinde ve Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunudur. 2008 yılında Best Model Of Türkiye yarışmasında birinci olmuştur. Daha sonra Amerika’ya yerleşen oyuncu New York Film Academy'de oyunculuk eğitimi almıştır.

Mesut Akusta

22 Şubat 1964 Konya doğumlu olan oyuncu kendi imkânlarıyla halk eğitim kurslarından resim ve tiyatro eğitimi almıştır. 1992 yılına kadar Ankara’da tiyatro yapmıştır. Ayrıca o dönemlerde lisanslı kaleci olarak top koşturmuştur. 1992 yılında İstanbul’a gelmiş ve Hadi Çaman Yeditepe oyuncularına katılmıştır. İlk projesi 1993 yılında Şen Olasın Nuri Bey dizisi olmuştur.

Daha sonra Yanlış Saksının Çiçeği, Herşey Çok Güzel Olacak, Eylül Fırtınası, Filler ve Çimenler gibi pek çok sinema filminde rol almıştır. Deli Yürek, Karagümrük Yanıyor, Karagül gibi dizilerde rol alan başarılı sanatçı oyunculuk kariyerine birçok proje sığdırmıştır.

BÖRÜ 1.BÖLÜM FRAGMANI

https://www.youtube.com/watch?v=MzqA24xsCbs

 

 

YORUMLAR 2
  • börü 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden börü? Yasin börünün ailesi bu konuya nasıl yaklaşır acaba?
    Cevapla
  • turkoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Börü eski Türkçede Kurt demektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü