Beyaz Show'daki skandalla ilgili karar verildi!

'Beyaz Show' adlı programa telefonla bağlanarak terör propagandası yapan 'öğretmen' Ayşe Çelik'in 1 yıl 3 aylık hapis cezası onaylandı.

Beyaz Show'daki skandalla ilgili karar verildi!
Beyaz Show'daki skandalla ilgili karar verildi!
GİRİŞ 02.10.2017 20:30 GÜNCELLEME 02.10.2017 20:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kanal D'de yayınlanan 'Beyaz Show' programına telefonla bağlanarak bölücü terör örgütü PKK ağzıyla konuşup propaganda yapan Ayşe Çelik'in "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan mahkeme tarafından hakkında verilen  1 yıl 3 ay hapis cezası onaylandı.

Avukatarın itirazını değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Çelik hakkında verilen hapis cezasını onayladı.

2. Ceza Dairesi onama kararına gerekçe olarak şunları gösterdi:

''Sanık Ayşe Çelik'in ulusal bazda yayın yapan bir TV kanalında ekrana gelen programın canlı yayınına telefonla bağlanarak PKK/KCK terör örgütünün Doğu ve Güneydoğudaki bazı yerleşim birimlerinde örgüt militanları tarafından yollara barikatlar, kurulması, hendekler kazılması ve bombalı tuzaklar yerleştirilmesi ve sözde özyönetim adı altında işgal eylemleri gerçekleştirilmesi neticesinde bu yerde yaşayan ve evini terk edemeyenleri rehin olarak alan ve canlı kalkan olarak kullanan teröristlere karşı yasanın verdiği yetki ve sorumlulukla azami gayret göstererek mücadele eden güvenlik güçlerinin operasyonlarını salt orada yaşayan sivillere karşı yapılıyormuş gibi göstermek suretiyle terör örgütünün güneydoğudaki yerleşim yerlerindeki eylemlerini meşru göstermeye çalışması şeklinde gerçekleşen eyleminin silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek, teşvik edecek nitelikte olduğu anlaşılmakla yerel mahkemenin kabulünde belirtilen gerekçelerde herhangi bir isabetsizlik görülmemekle…''

YORUMLAR 13
  • Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunu burada kobisturanlar neden ceza almiyor
    Cevapla
  • TOPRAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Beyazıt Öztürk ve yanındaki artizler ile seyirciler bu kadını alkışlamışlar. Şimdi videoyu izleyince öğrendim. Buna göre Beyazıt Öztürk'ün de aynı suça iştirakten ceza alması gerekmektedir. İnsancıl olmak vatan haini olmayı gerektirmiyor. Ayrıca yeryüzündeki en merhametli ordu, Türk Ordusudur. En merhametli asker, Mehmetçiktir. Aksini iddia eden ispatla mükelleftir.
    Cevapla
  • uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    cezalar arttırılsın.
    Cevapla
  • Selçuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Az bile
    Cevapla
  • AKINCI 1453 6 yıl önce Şikayet Et
    az !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...