Evliya Çelebi'nin seyyah olmasına vesile olan...

Tarihi sevdiren ve merak uyandıran program ‘’Tarihte Yürüyen Adam’’ bu hafta Eminönü Meydanı’ndan Sirkeci İskelesi’ne kadar izleyicileri tarihi bir yolculuğa çıkardı.

Evliya Çelebi'nin seyyah olmasına vesile olan...
Evliya Çelebi'nin seyyah olmasına vesile olan...
GİRİŞ 03.10.2017 14:58 GÜNCELLEME 03.10.2017 14:58

Ahmet Anapalı’nın kendine özgü keyifli anlatımıyla Ülke TV ekranlarına gelen ‘Tarihte Yürüyen Adam’ programında bu hafta Evliya Çelebi’nin seyahat serüveninin başlamasına neden olan rüyanın ilginç hikâyesi konuşuldu.

‘’Şefaat Ya Rasulallah diyecekken, Seyahat Ya Rasullah’’

Ahmet Anapalı, Evliya Çelebi’nin 10 ciltlik seyahatnamesinin birincisinde geçen seyyah olma macerasını izleyicilerle paylaştı. Anapalı, Evliya Çelebi’nin gördüğü rüyayı şöyle anlattı, ‘’Evliya Çelebi, bir gece rüyasında Ahi Çelebi Camii’nde, Kur’an-ı Kerim okuduğunu görür. Bu sırada içeri Peygamber Efendimizin girdiğini gören Evliya Çelebi, heyecandan ayağa kalkar ve ‘Şefaat Ya Rasulallah diyecekken, Seyahat Ya Rasullah der.’ Peygamber Efendimiz de bu olay üzerine gülümser ve seyahatin makbul olsun diyerek, omzuna dokunur.’’ Ayrıca Anapalı, ‘’Evliya Çelebi’nin rüyası doğru ya da ekleme. O müthiş seyahat hayatı, Osmanlı İmparatorluğundaki en izbe yere kadar giren ünlü seyyahın yolculuğu, Ahi Çelebi Camii’nde başladı.’’ diyerek camiinin mimari özelliklerini anlattı ve gezdirdi.

Tarihçi-Yazar Ahmet Anapalı’nın hazırlayıp sunduğu “Tarihte Yürüyen Adam” her Cumartesi 21.00’da Ülke TV’de.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü