TRT1 Mehmetçik Kut'ül Amare başladı! Oyuncu kadrosu ve konusu

1.Dünya Savaşı'nda kazanılan şanlı muharebelerden Kut'ül Amare zaferi Diriliş Ertuğrul'un yapım şirketi tarafından bir dizi projesi olarak ekrana gelmeye hazırlanıyor. Peki, ilk fragmanı yayınlanan Mehmetçik Kut'ül Amare dizisi ne zaman başlayacak? Kut'ül Amare zaferi nedir? İşte, Kut Muharabesi detayları...

GİRİŞ 25.01.2018 13:39 GÜNCELLEME 25.01.2018 13:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart 2017 günü bir TRT yayınında bahsini açtığı şanlı zafer Kut'ül Amare, ülkenin gündemine oturmuştu. Diriliş Ertuğrul’un yapımını üstlenen yapımcı Mehmet Bozdağ; yeni dizinin müjdesini vermişti. Diriliş Ertuğrul yeni sezon ilk bölümüyle beraber yayınlanan Mehmetçik Kut'ül Amare fragmanı merakları artırdı. İşte, TRT1 ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Mehmetçik Kut'ül Amare ilk bölüm fragmanı...

Mehmetçik Kut'ül Amare ilk bölüm tanıtımı:

1916 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun İngilizleri bozguna uğrattığı son büyük zaferi olarak kayıtlara geçen Kut’ül Amare Kuşatması yeni sezonda TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Konya’da kurulan dev platoda çekimleri yapılan tarihi proje zorluklar içinde kazanılan bu büyük zaferi anlatacak. Dizide; vatanı için her türlü fedakârlığı göze alan Osmanlı Devleti’nin efsanevi komutanlarından Süleyman Askeri’nin komuta ettiği Osmancık Taburu ve dizinin ana karakterlerinden Mehmet’in silah arkadaşlarıyla birlikte, zorlu Irak coğrafyasında İngilizlere karşı verdikleri destansı mücadeleleri ve kahramanlıkları işleniyor.

Mehmetçik Kut'ül Amare ne zaman başlıyor?

Başrollerini Serdar Gökhan, Kaan Taşaner, İlker Aksum gibi oyuncuların paylaşacağı Mehmetçik Kut'ül Amare 18 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de TRT1 ekranlarında olacak.

Mehmetçik Kut'ül Amare genel hikayesi

Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor. Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir.
 
İhtişamlı bir devletin varislerine bıraktığı son destan olan Kut’ül Amare Zaferi’ni konu alan dizi, Mehmet karakterini merkezine alarak her anı heyecan, aksiyon ve derin duygularla yoğrulmuş hikâyesiyle seyirciyle buluşacaktır. Bunun yanında Mehmet’in, vatan için canını ortaya koyarken karşısına çıkacak Zeynep ile yaşayacakları sevda ise, çöle yazılan bir aşk destanı olacaktır.
 
Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kut’ül Amare destanının mimarı olacaktır.
 
Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kut’ül-Amare’de kuşatıp teslim almasında canını ortaya koyacak olan Mehmet ile birlikte Osmancık Taburu’nun diğer kahraman askerleri de yakından tanıtılacaktır. Aynı zamanda Osmanlı Devleti askerleriyle, İngiliz askerleri arasında çöllerde, dağ başlarında, nehirlerde yaşanan amansız mücadele tarihi kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır.

Kut'ül Amare Zaferi nedir?

I. Dünya Savaşı’nın Irak Cephesi’nde, İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri arasında gerçekleşmiş bir kuşatma muharebesidir. 8.000 askerden oluşan İngiliz-Hint garnizonu Bağdat’ın 160 kilometre güneyinde Kut kasabasında Osmanlı ordusu tarafından kuşatıldı. 101 yıl önce 29 Nisan’da sonuçlanan kuşatma sonrasında İngilizlerin 6’sı general, 476’sı subay olmak üzere toplam 13 bin 309 askeri esir alındı. Bazı tarihi kaynaklara göre Osmanlı ordusunun Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’den sonra en büyük zaferi olan Kut’ül Amare 1952 yılına kadar Türk Ordusu tarafından bayram olarak kutlanıyordu.

kut'ül amare nedir

Mehmetçik Kut'ül Amare Oyuncuları;

Serdar Gökhan (Hüsrev)

İsmail Ege Şaşmaz (Mehmet)

İlker Aksum (Cox)

Kaan Taşaner (Süleyman Askeri)

Emre Başer

Özgü Kaya

YORUMLAR 3
  • Abalı 6 yıl önce Şikayet Et
    izlenirse buda iki haftada bir yayinlanir
    Cevapla
  • reyhan 6 yıl önce Şikayet Et
    gösterilen osmanlı bayrağı tamamen gerçek dışı bi kere. o zaman kullanılan bayrakla şu an kullandığımız bayrak birebir aynıdır. birazcık araştırsalardı keşke... kutul amara da türk bayrağı. dikkatli bakarsanız bu filimdeki bayrakla alakası yok. http://sahipkiran.org/wp-content/uploads/2016/04/kutul-amare.jpg
    Cevapla
  • Almanyadan slm 6 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz bir yorum cok gereksiz harika bir film.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi