Diriliş Ertuğrul 97.bölümü izle!

Aksiyon dolu bir bölümü geride bırakan Diriliş Ertuğrul 97.bölüm TRT 1 ekranlarında yayınlandı. Yeni bölümü merakla beklenen Diriliş Ertuğrul 97.bölümü yine nefes kesti. "Karacahirsar Kalesi'nin fetih vakti gelmiştir" diyen Ertuğrul nasıl bir plan kuracak? İşte yeni bölüm özeti

GİRİŞ 04.12.2017 09:02 GÜNCELLEME 04.12.2017 11:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son bölümünün yayınlanması ile birlikte yeni bölümü merak edilen TRT 1 - Diriliş Ertuğrul 97.bölüm yayınlandı. Reyting rekorları kıran ve izleyenleri ekranlara kilitleyen Diriliş Ertuğrul 97.bölümünde neler oldu? "Uç beyliğim altında bu topraklarda leş kargalarına müsaade etmeyeceğim. Biz yağma için ganimet için değil rıza ile İlahi nizamı alem için cenk ederiz diyen" Ertuğrul düşmanlarına yine korku saldı. İşte her bölümü farklı bir aksiyona sahne olan Diriliş Ertuğrul 97.bölüm özeti.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 97.BÖLÜM TIKLA İZLE

YENİ BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 97.BÖLÜMÜNDEN NELER OLDU? 

Obaya dönen Ertuğrul, Hanlı Pazar’a gidip satışı durdurmuş ve Dündar’ın aldığı göç kararını da bozarak Kayıları gene eski düzenine kavuşturmuştu. Sultan’ın fermanıyla uç beyliği alametlerini Oğuz beylerinin önünde Emir Saadeddin’in elinden almıştı. İlk iş olarak satışı bozduğu esnada kendisine kılıç çeken ve iki Çavdar alpının ölümüne sebep olan Bahadır Bey’in oğlu Sancar’ı sürgün etmişti. Sultan tarafından tam yetki verilen Ertuğrul’un bundan sonraki hamleleri ne olacak? Kendisine tuzak kuranın Ares olduğunu Ares’e söyleyecek mi? Karacahisar Kalesi’ni fethedebilecek mi? Sultan tarafından Konya’ya çağırılan Emir Saadeddin’in bundan sonraki planı ne olacak? Tekfur Ares ile ittifakı devam edecek mi? Bahadır Bey’e karşı tavrı ne olacak? Ertuğrul’un Karacahisar Kalesi’ni fethetmesini engellemeye çalışacak mı? Ares, Ertuğrul’dan tuzak meselesini öğrenebilecek mi? Ertuğrul’a dostluk elini mi uzatacak yoksa savaş hazırlıklarına devam edip taarruza mı geçecek? Tehlikeli savaşçı Titan’a ne görevler verecek? Aslıhan, amcası Bahadır Bey ile olan beylik çekişmesinde onu yenebilecek mi? Bahadır Bey, Ertuğrul’un gelişinden ve oğlunun sürgün edilişinden sonra ne yapacak? Dündar’ın sürgün edilip ona destek veren beylerin beylikten azledilmesinden sonra Kayı obasında yeni düzen nasıl olacak? Yeniden Ertuğrul’un gölgesine giren Kayıları bundan sonra neler bekliyor?

Önceki bölümünde en önemli olaylardan biri aslında Ares'in sözleri arasında gizliydi. Fark edilmemiş olabilir ama Ares "Efsane Şovalye Titan" diye biri savaşcıdan bahsetti.

Ares şövalyeleri ile birlikte Ertuğrul Beyi bekler. Kaleye baskın için hazırlıklar başlar. Ares Gündüz Bey'e bir kötülük yapacak ama ne olduğu sır gibi saklanmaktadır.

Atsız bey kalede ve birinin peşindedir. Ares'in en güçlü şovaltesi Titan sahneye çıkar. Ve Ertuğrul bey sonunda Ares ile konuşmak için kaleye gelir.

"Biz yağma için ganimet için değil rıza ile İlahi nizamı alem için cenk ederiz diyen" Ertuğrul Bey düşmanlarına yine korku salar. 

OYUNCU KADROSUNA YENİ OYUNCU

Yayınlandığı günden itibaren reyting rekorlar kıran 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin oyuncu kadrosuna Ogün Kaptanoğlu dahil oldu.

'TİTAN' KARAKTERİNE HAYAT VERECEK

Son olarak 'Karagül' ve 'Deli Gönül' dizileriyle ekranlara gelen Ogün Kaptanoğlu, 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde' Titan' karakterini canlandıracak.

İMAJ DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ

'Titan' rolü için imaj değişikliğine giden usta oyuncu, 29 Kasım Çarşamba günü yayınlanacak bölüm ile izleyici karşısında olacak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 96.BÖLÜMÜNDE NELER OLDU?

Ertuğrul Bey hanlı pazara gelir. Sadettin Köpek ve Ares Ertuğrul Bey'i gördüğüne çok şaşırır. Ertuğrul Bey Bahadır Bey'e kılıç çeker. O sırada oğlu Sancar Bey ile Ertuğrul bey mücadeleye girer.

 

Ertuğrul Bey Sadettin Köpeğin hediye ettiği kılıcı Dündar Bey'in belinden çeker. Kılıçla otağı ve Kayı damgasını işaret ederek sert konuşur. Dündar Bey'in gözleri dolar zira Ertuğrul Bey'den ağız sözler işitir. Bahadır Bey ise hain planlar içinde Sadettin Köpek'ten destur isteyerek ve Ertuğrul Bey'in kellesini almak için plan yapar. 

Ertuğrul Karaca Hisar'ı ele geçirmek için gaza edeceğini söyler. Tekfur Ares'in ise bir savaş planı vardır. 

Vezir Sadettin Köpek ise öfkesinden oku kırıyor. Ares ise öfkesinden eline ne geçtiyse fırlatıyor. Ertuğrul Bey'e kaftanını bizzat Sadettin Köpek giydiriyor. Sancar bey yaka paça huzuruna getirtiyor.

Ertuğrul üç beyi olarak "Bu topraklarda devlet benim" diyor.

diriliş-ertuğrul-97-bölüm-izle

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMÜ NE KADAR İZLENDİ? ZİRVEYİ KAPTIRDI MI?

Önceki akşam reyting listelerinde 3 iddialı dizi kıyasıya bir rekabet yaşadı.

Her hafta olduğu gibi bu hafta da TRT 1 ekranlarının efsane dizisi Diriliş Ertuğrul hem total hem de AB grubunda lider oldu.

Dizi total grubunda 16.4 rating ve 34.69 share alırken, AB grubunda ise 20.53 reyting ve 42.02 share’a sahip oldu. Ayrıca sevilen dizinin özeti de reyting sonuçların ikinci sıraca yer aldı.

“Diriliş Ertuğrul” önceki akşam aldığı performanslarla pek şaşırtmadı.

 

YORUMLAR 2
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu adamlarada bu rolleri oynattırıyorsunuzya daha ne diyeyim ben size
    Cevapla
  • sercan 6 yıl önce Şikayet Et
    biz yağma için ganimet için değil rızai ilahi ve nizami alem için cenk ederiz. osmanlı buydu işte
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!