Alina Boz kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Kanal D ekranlarının beğeniyle izlenen dizisi Vatanım Sensin 36.bölümde kadroya yeni bir isim katılıyor. Dizide rol alacağı karakter merakla beklenen Alina Boz kimdir? Genç ve yetenekli oyuncu Alina Boz nereli ve kaç yaşında?

Alina Boz kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Alina Boz kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 09.12.2017 11:51 GÜNCELLEME 09.12.2017 11:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Vatanım Sensin zengin oyuncu kadrosuna yetenekli oyuncuları kazandırmaya devam ediyor. Başarılı oyuncular ve genç yeteneklerin buluştuğu diziye taze kan getirecek yeni isim genç ve güzel oyuncu Alina Boz oldu. Peki, Paramparça dizisiyle hayatımıza giren Alina Boz kimdir? Vatanım Sensin'de oynayacağı rol merakla beklenen Alina Boz aslen nereli ve kaç yaşında? İşte, Alina Boz'un ayrıntılı biyografisi...

alina boz vatanım sensin

ALİNA BOZ KİMDİR?

Alina Boz, 14 Haziran 1998 yılında Rusya Moskova'da dünyaya gelmişti. Alina Boz'un annesi Rus Olga Boz, babası Bulgaristan göçmeni Türk'dür. Moskova'da doğduktan sonra 7 yaşına kadar Rusya'da yaşadı. 2005 yılında babasının işi nedeni ile İstanbul'a geldiler. İlkokula İstanbul'da başladı. Türkçe'yi de geldikten sonra öğrendi.

Türkiye'ye taşındıktan sonra dans ve tiyatroya başladı. Dokuz yaşında tiyatro eğitimi almaya başladı. İlk olarak Cesur Hemşire dizisinde Canan olarak rol alan Alina Boz küçük yaşta olmasına rağmen televizyon dünyasının aranan isimleri haline geldi. Dizide Hakan Yılmaz, Şebnem Bozoklu, Yeliz Şar, Tuluğ Çizgen, Sezai Aydın, Çağlar Çorumlu ile beraber rol almıştır. Ata Demirer ile Avea reklamlarında da rol alan Alina Boz bir çok reklam filminde yer almıştır. 

alina boz

Televizyon dünyasında adını duyurmasını sağlayan ilk rolü Paramparça dizisinde oynadığı Hazal karakteridir. Star TV'de yayınlanan ve popüler dizilerden biri haline gelen Paramparça'da Nurgül Yeşilçay, Erkan Petekkaya ve Ebru Özkan gibi isimlerle beraber rol almıştır.

2017 yılına gelindiğinde Emre Kınay ve Sibel Can ile başrolü paylaştığı Sevdanın Bahçesi dizisinde rol almıştır. Büyük umutlarla başlayan Kanal D'nin dizisi Sevdanın Bahçesi kısa ömürlü olmuş ve 4 bölüm sonra final yapmak zorunda kalmıştır.

Dizisinin final yapmasından kısa bir süre sonra yeni bir dizi ile karşımızda olacak olan Alina Boz ekranların sevilen yapımlarından birine transfer olmuştur. Alina Boz, Vatanım Sensin dizisi 36.bölümünde seyirci karşısına çıkacaktır. Genç oyuncu Alina Boz'un sevilen dizide hangi rolde olacağı ise, merakla bekleniyor.

alina boz murat boz

MURAT BOZ İLE AKRABA MI?

Alina Boz ile ilgili en çok merak edilen sorulardan biri pop şarkıcı Murat Boz ile bir akrabalığı olup olmadığıydı. Sadece soy adı benzerliği olan ikilinin arasında herhangi bir kan bağı yoktur. Ancak Murat Boz, Alina Boz ile beraber 2010 yılında Heygırl dergisinin kapak yüzü olmuştur. 

ROL ALDIĞI DİZİLER

  • Vatanım Sensin

  • Sevdanın Bahçesi

  • Paramparça - Hazal

  • Cesur Hemşire - Canan

YORUMLAR 5
  • ASENA 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaniiiii
    Cevapla
  • gonul 5 yıl önce Şikayet Et
    elimi birakma orta eder aliye boz cok guzel bir kiz
    Cevapla
  • Gülseren 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni çok beğeniyorum dizilerini severek izliyorum
    Cevapla
  • Kübra 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel ve başarılı bir oyuncusun. Özellikle TRT'de Elimi Bırakma dizisinde canladırdığın Azra karakteri çok başarılı...
    Cevapla
  • erdal erman amasya 5 yıl önce Şikayet Et
    merhaba seni,ilk gördüğümden beri ölesiye çok ama çok sevenlerdenim ve hayranım fanatik olarak saygılarımla...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı