Turgut Alp gerçekte nasıl ölüyor? Diziden ayrılıyor mu?

TRT 1'in en sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul 98.bölümünde Turgut Alp diziden ayrılıyor mu? Geçtiğimiz bölümde zehirlenen Turgut Alp tarihte nasıl ölüyor? İşte Turgut Alp'in diziden çıkıp çıkmaması ile ilgili tüm bilgiler...

Turgut Alp gerçekte nasıl ölüyor? Diziden ayrılıyor mu?
Turgut Alp gerçekte nasıl ölüyor? Diziden ayrılıyor mu?
GİRİŞ 08.12.2017 09:00 GÜNCELLEME 08.12.2017 09:59

Ekranların reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul 98.bölümü ile yine nefes kesecek. Peki bu haftaki bölümünde Diriliş Ertuğrul'da Turgut Alp diziden ayrılacak mı? Tarihte nasıl öldüğü merak edilen Turgut Alp ile ilgili tüm bilgiler haberimizin detayında. İşte Turgut Alp'ip tarihteki yeri önemi ve hayatı...

TURGUT ALP KİMDİR? TARİHTE NASIL ÖLDÜ?

Hayatına dair çok az bilgi bulunan Turgut Alp'in tarihî bir şahsiyet olmayıp halk rivayetlerinde ortaya çıkan efsanevî bir kişi olduğu da ileri sürülmektedir. Bu iddianın yanı sıra ilk Osmanlı kronikleri yanında bazı Bizans kaynaklarında çeşitli askerî faaliyetlerden dolayı adı anılmaktadır. İsminde bulunan Alp kelimesi bir ünvandır. Bu ünvan onun veya babasının Selçuklu Devleti'nin hizmetinde dirlik sahibi olduğuna işaret etmektedir.

Turgut Alp'in 1334-35 yıllarında sağ olduğu fakat epeyca yaşlı olduğu bilinmektedir. İnegöl çevresinde Keşiş dağı yakınında yaşayan dervişlerden Geyikli Baba ile yakınlığına dair bazı rivayetler vardır. Turgut Alp'in adı ölümünden sonra İnegöl yöresine verilmiş ve burası Turgut-ili diye anılmıştır. Erken dönem Osmanlı'da yaşayan tarihçilerden Aşıkpaşazâde, Neşri ve diğer tarihçiler de İnegöl yöresini Turgut-ili şeklinde anmaktadır. Bu adlandırma 16. yüzyıldan itibaren ortadan kalkmıştır.

İlk Osmanlı kaynaklarındaki rivayetlere göre Turgut Alp, Osman Bey'in yanında bulunmuş ve Yarhisar'ın alınmasına katılmış ve ardından İnegöl'ün fethiyle görevlendirilmiştir. Kaynaklarda Turgut Alp'in şehri kuşatırken Osman Bey'in de yardıma geldiğine değinilmektedir. Ayrıca İnegöl'ün fethi sırasında şehrin tekfuru Aya Nikola'nın Türkler'e karşı düşmanca hareketleri yüzünden idam edildiği ve şehrin idaresinin Turgut Alp'e verildiği kaydedilmiştir. Daha sonra Turgut Alp, Köse Mihal ile birlikte Orhan Gazi'nin yanında Atranos yani Orhaneli'nin fethine katılmıştır. Orhan Bey'in geldiği haberini alan Atranos hâkimi hisardan kaçarken bir kayadan düşüp ölmüştür ve kale kolayca ele geçirilmiştir. Aynı zamanda Atranos'un alınması Bursa'nın da fethini kolaylaştırmıştır.

Tarihte Turgut Alp’in nasıl öldüğü hakkında pek bilgi yer almasa da 14.yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği, ve yaşamı boyunca Osman Bey’e en iyi hizmet eden askerlerden biri olduğu bilinmektedir.

turgut-alp-ölümü

CENGİZ ÇOŞKUN KİMDİR?

1982 doğumlu yakışıklı oyuncu Cengiz Coşkun İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Spor Akademisinden mezun olmuş eski profesyonel basketbolculardandır. 2002 yılında Best Model olduktan sonra modelliğe adım atan Cengiz Coşkun 2005 senesinde Rüzgarlı Bahçe isimli dizide oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Fetih 1453 isimli sinema filminde de rol almış en son Diriliş Ertuğrul dizisinde Turgut Alp karakterini canlandırmıştır. 2013 yılında Survivor yarışmasında boy gösteren Cengiz Coşkun aslen Bulgaristan göçmenidir yarışmada 94. gün elenmiş yaşantısını İstanbul’da sürdürmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...