TRT 1 Alija dizisi oyuncuları kimlerdir? Oyuncu kadrosu ve konusu

Ünlü devlet ve fikir adamı Aliya İzzetbegoviç'in hayatını konu alan yeni dizi Alija, TRT1 ekranlarına geliyor. Her Salı izleyici ile buluşacak olan Alija ne zaman başlıyor? Büyük bir prodüksiyon ve cast çalışmasına sahip olan Alija dizisinin oyuncuları kimlerdir? İşte, TRT1 Alija dizisi hakkında merak edilenler...

TRT 1 Alija dizisi oyuncuları kimlerdir? Oyuncu kadrosu ve konusu
TRT 1 Alija dizisi oyuncuları kimlerdir? Oyuncu kadrosu ve konusu
GİRİŞ 13.02.2018 13:23 GÜNCELLEME 13.02.2018 13:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TRT1 ekranlarına bir değeri taşıyacak olan yeni dizi Alija'nın konusu, oyuncuları ve yayın tarihi merak ediliyor. Yapımını Sancak Medya'nın üstlendiği Alija dizisi, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya (Alija) İzetbegoviç'in hayatını konu ediniyor. Devlet adamı yönü kadar bir fikir ve aksiyon adamı olarak da gönüllere taht kuran Aliya İzzetbegoviç'in yaşam öyküsü 6 bölümlük mini dizi ile TRT1 seyircileri ile buluşacak. Peki, Alija dizisi ne zaman başlayacak? Alija dizisi oyuncuları kimlerdir? İşte, Alija dizisine ilişkin tüm ayrıntılar haberimizde...

 

 

ALİJA DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Başrollerinde Yurdaer Okur, Berke Üzrek, Görkem Yertan ve Dilşat Çelebi gibi başarılı isimlerin rol aldığı Alija dizisi ilk bölümüyle 30 Ocak Salı akşamı saat 20.00'de TRT1 ekranlarında seyirci ile buluşacak. 

ALİJA DİZİSİ İLK BÖLÜM FRAGMANI

ALİJA DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Hikayesini Ahmet Tezcan'ın kaleme aldığı Alija dizisinde, "19 Ekim 2003 senesinde hayata gözlerini yuman Bağımsız Bosna Hersek kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç'in gerçek hayat hikayesi anlatılacak. 2003 yılının Ekim ayında kaybettiğimiz Bosna'nın millî kahramanı, kurucu devlet başkanı, aydın ve demokrat siyasetçi, yüksek ahlak sahibi İzzetbegoviç'in ilk gençlik yıllarından son zamanlarına kadar tarihe ışık tutan yaşamı ile Bosna Halkının son iki yüz yıllık tarihini ve geleceğe dair umutları anlatılacak."

ALİJA DİZİSİ OYUNCULARI KİMLERDİR? 

YURDAER OKUR

29 Ekim 1974 tarihinde Rize'de dünyaya gelen Yurdaer Okur, Bafra Süper Lisesi'ni bitirip Akdeniz Üniversitesi “Turizm İşletmeciliği” bölümünde 3 sene okuduktan sonra 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünü kazanmış sonrasında buradan mezun olmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuar'ında yüksek lisans eğitimi almıştır. 1999 yılında Genco Erkal ile tanışarak Dostlar Tiyatrosu'na girdi ve Yalınayak Sokrates adlı bir tiyatro oyunun rol aldı. 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda dışarıdan oyuncu olarak görev yaptı. 2002 yılına gelindiğinde Devlet Tiyatrolarının kadrolu oyuncusu oldu ve olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na atandı.

2012 yılında, yönetmenliğini Uluç Bayraktar'ın yaptığı ve başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Gökçe Korel ve Çetin Tekindor'un olduğu “Karadayı” adlı dizide Turgut Akın karakterini canlandırdı. Bu rol ile ekranların aranan yüzlerinden biri oldu. 2014 yılında “Kod Adı Reaksiyon” adlı dizinin başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, İbrahim Çelikkol, Selen Soyder, Nehir Erdoğan, İsmail Demirci ve Yurdaer Okur oynadı. Son olarak Pelin Karahan ile başrolü paylaştığı Yeter dizisinde yer almıştır.

BERKE ÜZREK 

29 Eylül 1979 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Berke Üzrek henüz ilkokul 5. sınıfta iken Türkbank Çocuk Tiyatro ile oyunculuk hayatına adım atmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi alan Berke Üzrek ilk oyunculuk deneyimini ise Gurbetçiler isimli dizi ile gerçekleştirmiştir. Daha sonra Yeni Hayat, Beşi Bir Yerde, Sana Mecburum, Felek Ne Demek, Çocuğun Var Derdin Var, Ağa Kızı, Şöhret Okulu, Havalimanı, İyi Uçuşlar, Yalancı Romantik, Can, Bana Şans Dile, Filler ve Çimen, İçerde, Hırsız Var, Martılar ve İstanbul, Behzat Ç, Düşler, Umutlar ve Enkaz gibi projelerde rol almıştır.

GÖRKEM YELTAN

Görkem Yeltan, 17 Ocak 1977 yılında Aydın'ın Nazilli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Nazilli Lisesi okuyan Görkem Yeltan, birçok tiyatroda oynamış ve 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Görkem Yeltan, İlk çocuk kitabı Kırmızı'nın Mektupları 2001 yılında basıldı. 2002 yılında şarkı sözlerini yazdığı Mehmet Güreli’nin Odamda Yolculuk albümü çıktı. Birçok çocuk kitabı yazan Yeltan, daha sonra bunları çocuk albümlerine dönüştürmüştür. İnsanlık Hali, Foksi Show, Komşu Komşu, Kara Melek, Yüzleşme, Yılan Hikayesi, Canım Kocacım, Biz Size Aşık Olduk, Sil Baştan, Davetsiz Misafir, En iyi Arkadaşım adlı televizyon dizilerinde rol aldı. 2009 yılında aynı zamanda senaryo ekibinde de bulunduğu Mahmut Fazıl Çoşkun’un Yönettiği Uzak İhtimal filminde Clara karakterini canlandırmış ve TRT ekranlarında yayınlanan Bu Ülke adlı kültür, sanat programının sunuculuğunu üstlenmiştir. 

DİLŞAD ÇELEBİ

4 Temmuz 1984 yılında İzmitte dünyaya gelen Çelebi'i memur bir ailenin kızıdır. Fen lisesinde okumuş ve sonrasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünden mezun olmuştur. İTÜde İşletme Bölümünden Yüksek Lisans Yapmıştır. Üniversite öğrenimi boyunca 2 yıl basgitar dersi almıştır. Dilşad Çelebi Ali Murat Erkorkmaz’ın yanında çizgi film yazarı olarak çalışmaya başlamış, ayrıca reklam oyunculuğu yapmıştır. Oyunculuğunun ilk yıllarında Tomris Giritlioğlu, Timur Savcı, Osman Sınav gibi önemli yapımcılarla çalışma fırsatı yakalamış, Lâçin Ceylan’dan dersler almıştır. Bir çok dizide rol almayı başarmıştır. Yazarlığı ile de ön plana çıkan oyuncu, Eve Dönüş dizisi ile tanınmıştır. 

YORUMLAR 2
  • alijya 6 yıl önce Şikayet Et
    Çooooooooooooooooolok güzel bir dizi ama çoooioook
    Cevapla
  • Adem 4 ay önce Şikayet Et
    Gösterilmeden sanal final yaptı. Harcanan paraya ve emeğe yazık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti