Alija 3.bölüm fragmanı! Müslümanları yok etmek için...

TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Alija 3. bölüm fragmanı yayınlandı. Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya (Alija) İzetbegoviç'in hayatını konu alan Alija dizisi yeni bölümüyle yine izleyenleri şaşırtacak.

GİRİŞ 07.02.2018 09:52 GÜNCELLEME 07.02.2018 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son bölümüyle izleyenleri ekranlara kilitleyen TRT 1'in yeni dizisi Alija 3.bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölümü yine heyecan dolu sahnelerin yaşanacağı Alija yayınlandığı günden bu yana izleyiciden tam not aldı. Peki Alija yeni bölümünde neler olacak? Dün akşamki bölümde Alija mevcut rejimlerin geçersizliğini öne sürdü ve dünyaya İslam’ı Doğu ve Batı arasında en doğru yönetim biçimi olarak önererek insanlara adeta üçüncü yol gösterdi. Yeni bölümü büyük merak konusu olan Alija 3. bölüm ve detayları haberimizde...

ALİJA 3.BÖLÜM FRAGMANI

 

Başrollerini Yurdaer Okur, Görkem Yeltan ve Berke Üzrek'in paylaştığı yeni dizi Alija  3.bölümü 13 Şubat salı günü TRT 1 ekranlarında seyirci ile buluşacak.

ALİJA SON BÖLÜMÜNDE NELER YAŞANDI?

Mevcut rejim, Bosna Müslümanları için felaketler getirir. Artık Saraybosna o eski canlılığını yitirmiş, Osmanlı döneminin bütün renkleri birer birer solmaya başlamıştır. Halk yoksulluk içinde açlıkla karşı karşıyadır. Buna rağmen yöneticiler refahı yaşamaktadır. Halida ve Alija ise bu eşitsizliğin ve zulmün karşısında yer alırlar.

Alija mevcut rejimlerin geçersizliğini öne sürer ve dünyaya İslam’ı Doğu ve Batı arasında en doğru yönetim biçimi olarak önererek insanlara adeta üçüncü yol gösterir. Bu durum mevcut rejimi aşırı derecede rahatsız eder ve Alija Izetbegović ile 14 Arkadaşı İslam Cumhuriyeti kurmaya çalışmakla suçlanarak tutuklanırlar.

Artık Alija ve arkadaşları için sorgulanma, hararetli atışmaların yaşandığı ve hukuk dışı kararların alındığı bir mahkeme süreci başlar. Halida ve çocuklarının belirsiz bekleyişten yorulan kalplerini titreten tek bir soru vardır şimdi: Alija’ya kavuşabilecekler midir? 

YORUMLAR 1
  • seyyah 6 yıl önce Şikayet Et
    trt son yillarda harika yapitlar cikartiyor bu dizi de tarihimize ışık tutan super bir yapit
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi