İstanbul Sokaklarında Tarihi Keşif

Mekânların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ile tarihe farklı bir bakış sunan Tarihte Yürüyen Adam’da bu hafta tarihi Ayşe Sultan Hamamı ve İstanbul Üniversitesi’nin görkemli mimari yapısı ekrana gelecek.

İstanbul Sokaklarında Tarihi Keşif
İstanbul Sokaklarında Tarihi Keşif
GİRİŞ 03.01.2020 11:16 GÜNCELLEME 03.01.2020 11:16

Tarihi sevdiren programda bu hafta Ahmet Anapalı izleyicileri İstanbul’un tarihi sokaklarında keyifli bir geziye çıkaracak. Anapalı, ilk olarak Laleli’de bulunan, halk arasında Patrona Halil Hamamı olarak bilinen tarihi Ayşe Sultan Hamamı’na gidecek. İstanbul’un en eski semtlerinden Laleli’nin günümüzdeki hali ile eski halini kıyaslayan Anapalı; İstanbul’un ilk sarayı olarak Topkapı Sarayı olduğunu bilenlere yanıldığını gösterecek. Son durağında Ayasofya’yı ziyaret eden Tarihte Yürüyen Adam; herkesin gözünün üstünde olduğu Ayasofya’ya dair beklentisini izleyicilerle paylaşacak. 

 

Programda ayrıca Anapalı, Özbek kültürüne ait Buhara Kebabının yapılışını ekrana taşıyacak.

 

Tarihi camiler, kervansaraylar, üstünde birçok medeniyetin yaşadığı Mezopotamya ve Anadolu şehirlerinin bilinmeyen hikâyelerinin yanı sıra yörenin en meşhur lezzetleri Tarihte Yürüyen Adam ile her Cumartesi 20.00’de Ülke TV’de…

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı