Bilecik’in tarih kokan sokakları Dünyayı Geziyorum’da

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de...

Bilecik’in tarih kokan sokakları Dünyayı Geziyorum’da
Bilecik’in tarih kokan sokakları Dünyayı Geziyorum’da
GİRİŞ 09.05.2020 13:52 GÜNCELLEME 09.05.2020 13:52

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Ramazan ayı boyunca İstanbul ve çevresindeki şehirlerin önemli bölgelerini gezecek. Dünyayı Geziyorum bu hafta kuruluş ve kurtuluş şehri Bilecik’ten evlere konuk olacak.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum Ramazan ayında İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibinin bu haftaki durağı Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Bilecik oldu. Dünyayı Geziyorum ekibi ilk olarak zengin tabiatıyla görenleri kendisine hayran bırakan Osmaneli ilçesine gitti. Sakarya nehrinin kenarında mola veren Dünyayı Geziyorum ekibi kuş sesleri eşliğinde manzaranın tadını çıkardı. Osmaneli’nin merkezine giden Özlem Tunca tarihi konakların arasında dolaşırken bölgenin tarihini izleyicileri için anlattı. Türkler ve Rumların yıllarca bir arada yaşadığı bölgede Osmanlı’nın eşsiz mimarisiyle karşılaşan Tunca, hayranlığını gizleyemedi. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı Osmaneli’nin meşhur ayva lokumu atölyesi oldu. Evliya Çelebi’nin meşhur Seyahatnamesi’nde bahsettiği ayvaları eline alan Özlem Tunca, ustasından ayva lokumunun özelliklerini öğrendi.

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak Aya Yorgi Kilisesi’ne gitti. Rum-Ortodoks kilisesi olan Aya Yorgi’nin tarihini anlatan Özlem Tunca, yüzlerce yıl geçmesine rağmen korumaya çalışılan eserin üzerine yazılar yazıldığını görünce çok üzüldü.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!