Televizyonların medya karnesi

Televizyonların basın karnesi yayınlandı. Gezi programları ön plana çıkarken, tekrar ekranlara dönen ÇGHB ve Komedi Dükkanı iddialı bir çıkış yaptı.

Televizyonların medya karnesi
Televizyonların medya karnesi
GİRİŞ 08.04.2011 11:58 GÜNCELLEME 08.04.2011 11:58

Interpress’in, televizyonda yayınlanan programların yazılı basında çıkan haber sayılarına göre oluşturduğu Televizyonun Medya Karnesi belli oldu. Mart ayında elli yedi kanalda, haberden müziğe, magazinden spora yayınlanan programlardan 604 tanesi hakkında toplam 11 bin 365 adet haber ve yazının yer aldığı belirlenirken, geçtiğimiz ay gezi programları ekranın yeni trendi olarak karşımıza çıktı.

GEZİ PROGRAMLARI ÖZDE

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çıkan programların analizlerinin yer aldığı raporda, Mart ayında kanalların gezi programları sayısında ve çıkan haber adetlerinde artış olduğunu ortaya çıkardı. Geçtiğimiz ay boyunca on üç kanalda yayınlanan on yedi program hakkında 100’ün üzerinde haber çıkarken, “Gülhan’ın Galaksi Rehberi”, “Hayat Gezince Güzel” ve “Maceracı” hakkında en çok haber çıkan programlar oldular.

ÇGHB, KOMEDİ DÜKKANI, ZOR ZANAAT

Ekranın Mart ayı haber araştırmasında, komedi programlarının yeni bir lideri olduğu belirlendi. Bir süre ekranlardan uzak kalan “Çok Güzel Hareketler Bunlar” yeniden yayınlanmaya başladığı haftadan itibaren liderliği ele geçirdi ve ay sonunda çıkan toplam haberde de birinciliği kimselere kaptırmadı. “Komedi Dükkanı”nın ikinci sırada yer aldığı listede “Zor Zanaat” programı da üçüncü sırayı aldı.

KADINLARDA ÇEKİŞME

Geçtiğimiz ay ki, Televizyonun Medya Karnesi raporunda, kadın programları kategorisinde büyük çekişme yaşandı belirlendi. Son hafta yaptığı atakla Ebru Şallı’nın spor ile hayatı birleştiren “Ebruli” programı birinciliği alırken, Derya Baykal’ın sunduğu “Derya’nın Dünyası” ikinci, Hande Ataizi’nin sunumuyla ekrana gelen “Dest-i İzdivaç” üçüncü sırada yer aldı.

YEMEKTE 'YEŞİL ELMA'

Kanalların yayınladığı programların yazılı basında çıkan haberlerini kapsayan Interpress’in araştırmasına göre, geçtiğimiz ay yemek programları da yazılı basında ilgi gördü. Yayınlanan on dört yemek programı içinde en çok haber olan “Yeşil Elma” ilk sırayı alırken, “Arda’nın Mutfağı” ikinci, “Soframız” da üçüncü oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler