Kandil ekranında hangi kanalda ne var?

Üç ayların ilk manevi gecesi Regaip Kandili, Kanal 7 ekranlarında Yenikapı Mevlevihanesi’nden canlı yayınla Ömer Döngeloğlu'nun sunumuyla ekrana gelecek. TV'lerdeki kandil programları şöyle:

Kandil ekranında hangi kanalda ne var?
Kandil ekranında hangi kanalda ne var?
GİRİŞ 02.06.2011 16:59 GÜNCELLEME 02.06.2011 16:59

Kanal 7’den canlı olarak yayınlanacak Kandil Özel programında Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunacağı gecenin duasını ise Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yaptıracak. TRT 1, Samanyolu TV, Mehtap TV, atv, Dünya TV, Kanal A, Dost TV gibi pek çok kanal 'Regaib Kandili' özel programlarına yer veriyor.

Kanal 7'nin Regaip Kandili özel programı Yenikapı Mevlevihanesi''nden Ömer Döngeloğlu’nun sunumuyla ekrana gelecek. Beyazıt Camii İmam Hatibi Suat Gözütok’un okuyacağı Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra Fazlı Çoban ve İlahi Grubu’nun ilahileri izleyenlere manevi bir gece yaşatacak. Gecenin duasını ise Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yaptıracak.
 
Üç ayların başlangıcı sayılan Regaip Kandili’nde, Kur’an-ı Kerim’den okunacak sureler, en güzel ilahiler ve mevlitler, usta icracıların sesinden izleyicilere ulaşacak.

Yenikapı Mevlevihanesi’ndeki manevi atmosferi ekranlara taşıyacak olan Regaip Kandili Özel programı canlı yayınla Perşembe akşamı saat 22:00’de Kanal 7’de.

TELEVİZYON KANALLARININ KANDİL PROGRAMLARI

TRT 1 ile TRT Avaz'dan 21.45'te canlı olarak izlenebilecek kandil özel programına, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez konuk olacak. Regaib Kandili dolayısıyla Edirne'deki Selimiye Camii'nde düzenlenecek programda bir konuşma yapacak olan Görmez, bir ilke imza atacak ve geçmiş yıllarda yazılı olarak açıklanan kandil mesajını görüntülü olarak iletecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen Selimiye Camii'ndeki program ikindi namazı sonrası başlayacak.

Samanyolu TV'de kandil coşkusu saat 22.00'den itibaren Süleymaniye Camii'nden canlı yayınla ekrana gelecek. Günün anlam ve önemini bildiren sohbetler ve duaların yer alacağı programda hafızların okuyacağı mevlit ve ilahiler, edilecek özel dualar da bu mukaddes geceyi taçlandıracak.

Dünya TV, geceyi Adıyaman Samsat'ta medfun sahabe Safvan bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu alanda, Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin yer aldığı bir programla kutlayacak. Saat 20.15'te başlayacak programda Viranşehir Müftüsü Abdulrakıb Arslan günün anlam ve önemini anlatacak. Sabit Sabuncu'nun Mevlid-i Şerif okuyacağı programda Grup Hafızlar Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirecek.

Mehtap TV'de kandil kutlamaları, saat 20.00'de Ufuk Ötesi programı ile başlayacak. Programın konuğu Prof. Dr. Reşat Öngören ile "Üç Aylar ve Regaib Kandili" anlatılacak. Saat 21.30'da Mehmet Kemiksiz ilahilerle, dualarla, naatlarla Mevlid-i Şerif kıraat edecek. 22.30'da ise Fethullah Gülen Hocaefendi, Kırık Testi programında kutlu gecelerin faziletlerini ve müminlerin vazifelerini anlatacak.

atv'de ise Nihat Hatipoğlu, ilk programına Regaib Kandili Özel ile başlıyor. Saat 23.15'te başlayacak programda "Kıymeti ve değeri büyük bu gecede nasıl ibadet edilir? Bu gece nasıl değerlendirilir?" gibi sorulara cevap verilecek. Programa Erkan Mutlu konuk olacak.

Haber7 / Zaman

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu