Türkçe Olimpiyatları medya rekoru kırdı

Bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, medyada yayınlanan haberlerde rekor sayıya ulaştı.

Türkçe Olimpiyatları medya rekoru kırdı
Türkçe Olimpiyatları medya rekoru kırdı
GİRİŞ 06.07.2011 10:00 GÜNCELLEME 06.07.2011 10:00

Medya Takip Ajansı Interpress’in araştırmasına göre, Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya 130 ülkeden öğrencileri bir araya getiren ve 15-30 Haziran tarihleri arasında yapılan Olimpiyatlar, medyada toplam 2 bin 151 kez haber olurken, geçtiğimiz yıla göre çıkan haberlerde yüzde 100 artış yaşandığı belirlendi.

Türkiye’de 7’den 77’ye herkesin takdirini kazanan Türkçe Sevdalıları, medyada da geniş yer buldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşinin de katıldığı bir kapanış töreniyle Türkiye’ye veda eden 130 ülkeden gelen öğrenciler, haberlere de ambargo koydu.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan Interpress incelemesinde, farklı din ve dillere sahip binden fazla öğrencinin şarkı, şiir, konuşma, genel kültür, dil bilgisi gibi on sekiz farklı alanda yarıştığı Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, yazılı basında on beş gün süre içinde bin 197 defa haber oldu. Televizyonda yer alan 38’i aşkın kanalda, olimpiyatlar hakkında çıkan haber sayısı ise toplam 954’e ulaştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor