Ekranlarda belgesel rüzgarı esiyor

“Televizyonun Medya Karnesi”nde, Temmuz ayında ekranda en çok belgesel programlarda artış olduğu görüldü.

Ekranlarda belgesel rüzgarı esiyor
Ekranlarda belgesel rüzgarı esiyor
GİRİŞ 10.08.2011 10:55 GÜNCELLEME 10.08.2011 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Televizyonda yayınlanan programların yazılı basında çıkan haber sayılarına göre Interpress tarafından her ay hazırlanan “Televizyonun Medya Karnesi”nde belgeseller öne çıktı.

Yaz döneminde televizyonda yer alan kanalların 14 tanesinde yayınlanan 54 belgesel programı hakkında, yazılı basında çıkan 434 haber yer aldı. Ekranda en çok belgesel programı yayınlayan kanalların başında Samanyolu TV, NTV ve Skytürk’te yer alırken, hakkında en çok haber çıkan belgeseller ise “Suç Bilimi”, “İnsan” ve “Futbol Efsaneleri” oldu.

Talk Show programlarının yaz lideri “Burada Laf Çok” oldu

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çıkan programların analizlerinin yer aldığı Interpress’in araştırmasında, geçtiğimiz ay kanallarda yayınlanan talk show programları içinde en çok haberi yayınlanan programın “Burada Laf Çok” olurken, “Yerden Göğe” ikinci “Taşlama” da üçüncü sırayı aldı.

“Artiz Mektebi” yarışma programlarının zirvesinde

“Televizyonun Medya Karnesi” raporunda, geçen ay yayınlanan yarışma programları kategorisinde haber çekişmesinin yaşandığı ortaya çıktı. Kanal D’de yayınlanan “Artiz Mektebi” birinci sırada yer alırken, aynı kanalda yayınlanan “Şanslı Masa” ikinciliği aldı. Star’da yayınlanan “Star Akademi” programı da üçüncü oldu.

Yaz aylarında kültür-sanat programları daha çok haber oluyor

Kanalların yayınladığı programların yazılı basında çıkan haberlerini kapsayan Interpress’in “Televizyonun Medya Karnesi” araştırmasına göre, Temmuz ayında basında ilgi gören yayınlar arasında kültür-sanat programları da yer aldı. “Gece Gündüz” en çok haberle ilk sırayı alırken, “Bu Ülke” ve “Hayat +” programları da ilk üç sıra içinde yer aldı.

YORUMLAR 1
  • celal okur 12 yıl önce Şikayet Et
    pekçok programdan çok iyi. hiç değilse seyretmeye değer.pekçok dizi,yarışma vb.programlar maalesef izlenmekle boşa vakit geçirtiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!