Türkiye 'Van İçin Tek Yürek' oldu

Van'da yaşanan deprem nedeniyle 14 televizyon ve 3 radyo kanalı bir araya gelerek yardım kampanyası düzenledi. 50 milyon TL hedeflenen programda 62 milyon lira toplandı.

Türkiye 'Van İçin Tek Yürek' oldu
Türkiye 'Van İçin Tek Yürek' oldu
GİRİŞ 27.10.2011 04:44 GÜNCELLEME 27.10.2011 04:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Van’da yaşanan deprem 14 televizyon ve 3 radyo kanalı bir araya gelerek “Van İçin Tek Yürek” isimli yardım kampanyası düzenledi.Kanal D stüdyolarından canlı yayınlanan programa neredeyse Türkiye’nin bütün ekran yüzleri katıldı. 50 milyon TL hedeflenen programda 62 milyon lira toplandı.

Van’da yaşanan deprem, Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışanlara rağmen ülkenin bir bütün olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 14 televizyon ve 3 radyo kanalı “Van İçin Tek Yürek” isimli yardım programı düzenledi. Program Kanal D, ATV, CNN Türk, FOX, Star TV, Kanaltürk, NTV, Kanal24, A Haber ve Beyaz TV’den canlı yayınlandı. Programa ekranlardan tanıdığımız çok sayıda ünlü sima katıldı. Ünlü isimler vatandaşlardan gelen telefonlara bakıp, yardımlarını kabul etti. Daha sonra stüdyoda duygularını dile getirdi. Programda 50 milyon TL tutarında yardım geliri bekleniyordu ancak, yoğun ilgi rakamı 62 milyona çıkardı.

Beyazıt Öztürk’ün sunduğu programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da telefonla bağlanarak kampanya ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Ortak yayına telefon ile bağlanan Başbakan Erdoğan bu çalışmadan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Hayır sever bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Van'a canlı bağlantıların yapıldığı ve deprem bölgesinden çarpıcı VTR'lerin ekrana geldiği programa konuk olan isimlerden bazıları ise şunlar oldu; Beren Saat, Engin Akyürek, Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Bade İşçil, Ayça Bingöl, Aras Bulut İynemli, Emir Berke Zincidi, Farah Zeynep Abdullah, Meral Çetinkaya, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Songül Öden, Özge Özder, Evrim Solmaz, Serhat Tutumluer, Sevil Atasoy, Sinan Çalışkanoğlu, Orçun Kaptan, Zahide Yetiş, Aytuğ Kolankaya, Erdem Yener, Hakan Yılmaz, Aslıhan Gürbüz, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay, Özgür Ozan, Şevket Çoruh, Zeynep Beşerler, Bülent İnal, Şebnem Bozoklu, Ayşenil Şamlıoğlu, Aydan Şener, Tarık Tarcan, Burcu Kara, Oya Başar, Berna Laçin, Erol Evgin, Acun Ilıcalı, Ertem Şener, Kubat, Ebru Cündübeyoğlu, Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Hande Katipoğlu, Kenan Işık, Özge Özpirinçci, Barış Falay, Selen Soyder, Serenay Sarıkaya, Tolgahan Sayışman, Oğuz Gündoğdu, Kızılay Başkanı Ahmet Lütfü Akar.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 14
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Aç gözlüler. Dünyanın neresinde olursa olsun bir felaket,musibet,savaş halinde önce kadınlar,yaşlılar ve çocuklar düşünülür.Türkiye'de ise erkekler kendilerini düşünüyorlar.Onların da çoluk çocuğu var,belki onları düşünüyorlardır diyenler kendilerini kandırıyorlar.Ben bu rezilliğin başka türlüsüne Kocaeli'nde rastlamıştım.Yine kötü rolde erkekler(!),delikanlılar(!) vardı.Neyse.Kimbilir hangi sağlam evlerin bodrumları,kilerleri,depoları,bahçeleri yardım malzemeleriyle doldu taştı? Bunları ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Utanç sahneleri. Yardım dağıtılırken kazık kadar heriflerin kadınları ezerek o yardımları aldıklarını,hatta bazılarının kadınların ellerindeki malzemelere bile saldırdıklarını utanarak izledik.Sadece biz değil bu görüntüler tüm dünyaya geçildi.Yazıklar olsun böyle erkekliğe de,müslümanlığa da,insanlığı da... Kadınlara,çocuklara yardımcı olması gereken soğan erkekleri onları çiğniyor,yerlerde sürüklüyorlar.Tır erzakla dolu olmasa belki hak verirdim ama bu rezilliğin neresine hak vereyim.Bir dakika sonra alacaklarını alsalar gavur mu olurlar? Bizim adımız müslüman,işimiz gavur! Japonların adı gavur işleri müslüman.
    Cevapla
  • Hamza D. 12 yıl önce Şikayet Et
    yahu vanın bukadar şeye ihtiyacı yok. bizimkiler birilerine bir şeyler ispatlamaya çalışıyor.. biz kürtleri kardeş olarak bildiğimizi adam olan kürtler biliyor lakin adam olmayana 62 milyon değil 62 milyar yollasanda ..vereceği yanıtı teşekkür molotof olur..
    Cevapla
  • Adnan Şensoy 12 yıl önce Şikayet Et
    İYİLER ÇOK YAŞASIN İNŞAALLAH. Demekki birçok güzel aktivite içinde birlik ve beraberlikle TV kanalları buluşabiliyormuş. İŞTE İNSANLIK ADINA YAPILAN BU BULUŞMALAR çoğaldıkça İNSANI DEĞERLER AYAĞA KALKACAKTIR... İYİLER VE İYİLİKLER ÇOĞALDIKÇA İNSANLIK YÜCELECEKTİR. Anneannemin bir lafı varmış anneme. Annem hep söylerdi. KİBARCASINI YAZAYIM: İyiyide kötüyüde öğreninki iyiye yönelebilesiniz, kötüden sakınabilesiniz... İYİLER ÇOK YAŞASIN İNŞAALLAH
    Cevapla
  • freedom 12 yıl önce Şikayet Et
    Kral çıplak değil. Yorumlara bakıyorum da; arkadaş kendi düşüncesini herkesin düşüncesiymiş gibi "kral çıplak" diye ifade etmiş. Emin olun bir kaç azınlık dışında kimsenin böyle düşündüğü falan yok. Kral çıplak falan değil. Şehitlerin acısını bir bölge insanın üstüne mal etmeye de kimsenin hakkı yok. Acıları mukayese etmeyi bırakın artık. Hepsi bu ülkenin ortak acısı. Orda enkaz altında kalan Yunusun ne günahı varki insanların gönlü kırgın olsun oradakilere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor