STV'de iki farklı kandil programı

Mevlit Kandili, Samanyolu ekranlarında iki farklı programla kutlanıyor... İlk program 19.30'da ikinci program 23.00'te ekrana gelecek.

STV'de iki farklı kandil programı
STV'de iki farklı kandil programı
GİRİŞ 02.02.2012 17:55 GÜNCELLEME 02.02.2012 17:55

Padişah 3. Ahmed’in, annesi adına yaptırdığı Valide-i Cedit Camii’nden canlı yayınlanacak olan Mevlit Kandili Özel programı 03 Şubat Cuma akşamı saat 19.30’da Samanyolu Televizyonu’nda ekrana gelecek.

Samanyolu ekranları saat 23.00’de, sunuculuğunu Serdar Tuncer’in yapacağı “İnsanlığın Yeniden Doğuşu” adlı ikinci programla taçlanacak.

Seyredenleri asırlar öncesine taşıyarak bir kez daha Muhammedi duygularla coşturacak “İnsanlığın Yeniden Doğuşu” programında, gerek ilahileri gerek şarkıları ile yakından tanıdığınız Ertuğrul Erkişi, Aykut Kuşkaya, Süleyman Erkişi, Ender Doğan, Mustafa Demirci, Grup Tillo, Halil Necipoğlu, Agah ve Serkan Çağrı gibi isimler O’nu anmak ve O’nu hatırlatmak için buluşacak.

Duaların semaya yükseleceği bu gecede Abdullah Azizi Hoca Efendi’nin sesinden Kuran-ı Kerim ziyafetinin yanı sıra Sami Yusuf’tan da Arapça, Türkmence, Boşnakça, Azerice ve Kürtçe ilahiler gönülleri coşturacak.

“İnsalığın Yeniden Doğuşu

Kutlu zaman dilimlerinden biri olan Mevlit Kandili, Müslümanlar tarafından bambaşka geleneklerle süslenip, ayrı bir atmosferde kutlanır. Mevlit Kandili ya da Veladet Kandili İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah (SAV)’ın doğum gecesi aynı zamanda Hicrî Rebiul-evvel ayının on ikinci gecesidir.

İşte bu gecenin anlam ve önemine binaen Valide-i Cedit Camii’nde birçok farklılık ve sürprizleri içerisinde barından bambaşka bir kandil programı Samanyolu ekranlarında sizi bekliyor.

Gecenin önemini belirten sohbet, dinlemeye doyamayacağınız Kuran tilaveti, sizi asırlar öncesine götürüp Efendimizin veladetini bir kez daha hissettirecek Mevlid-i Şerif, gönlünüzü huzurlandıracak ilahiler, sağanak sağanak rahmetten faydalanmak için edilen coşkulu dualara siz de AMİN demek istiyorsanız Samanyolu ekranlarında yayınlanacak olan bu özel programa davetlisiniz!

Geçmişten günümüze Efendimize yazılmış naatları, ezgileri, ilahileri konu edinen programda tüm bu eserlerin yazılış hikayelerini dinleyeceksiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor