'O Ses' Oğuz Berkay Fidan oldu

O Ses Türkiye'de kıyasıya geçen final mücadelesinin ardından Oğuz Berkay Fidan O Ses Türkiye'nin birincisi oldu. Final oylamasındaki yüzde 101'lik istatistik dikkat çekti.

GİRİŞ 20.02.2012 16:25 GÜNCELLEME 20.02.2012 16:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın, jüri üyeliklerini Hülya Avşar, Mustafa Sandal, Hadise ve Murat Boz'un üstlendiği “O Ses Türkiye”de final yapıldı. Haftalardır süren büyük mücadelede Türkiye'nin sesi Oğuz Berkay Fidan oldu. Final gecesinde zaman zaman illerden oy oranları verildi. Dikkatli bir Haber 7 okuru, Edirne'den verilen oy oranlarının yüzde 101 olduğunu bildirdi.

OYLAMADA MATEMATİKSEL HATA

Oylamada, Behter Erkman yüzde 1, Oğuz Berkay Fitan yüzde 1, Fatma İşcan yüzde 1 oy aldı. İbrahim Şevki  ise yüzde 98 oy aldı. Toplamda yüzde 101 yapmasını Haber 7 okuru,  "O Ses Türkiye'nin dün akşam yayınlanan finalinde Edirne ilindeki oylara bakılırken oylar 4 yarışmacı arasında %98 + %1 + %1 + %1 şeklinde dağıtılmış olarak ekrana geldi. Yani ilk bakıldığında insanların pek dikkatini çekmeyen bir matematiksel hata yapılmış görünüyordu." dedi. Okurumuz, bu tarz yarışmalardaki oylama sisteminin ne kadar sağlıklı olduğunun gündeme getirilmesi gerektiğini belirtti.  

FİNALE ÇIKAN İSİMLER

Finale adlarını yazdırmayı başaran; Mustafa Sandal’ın takımından İbrahim Şevki, Hadise’nin takımından Bihter Erkmen, Murat Boz’un takımından Oğuz Berkay Fidan ve Hülya Avşar’ın takımından Fatma İşcan “o ses” olmak için jürinin ve izleyicilerin karşısına çıktılar.

İlk turda Bihter Ermen, ikinci turda Fatma İşcan elendi.

FİNALE KALDILAR

Finale kalan Oğuz Berkay Fidan ve İbrahim Şevki arasında çekişmeli anlar yaşandı. Yapılan sms oylamasında Oğuz Berkay Fidan birinci oldu.

 Yarışma sırasında Hülya Avşar ile Hadise arasında 'Türk halkının sevdiği müzik' tartışması yaşandı.

Yayın süresince jüri üyeleriyle ilgili hazırlanan vtr'ler izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • ALPER GÖRMÜŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    O Jüri. Onca kaliteli sesin içinden en basit sesin birinciliğe çıkmasını sağlayan Jürinin ismi tescillensin. İyileri eleye eleye o sesi buldular sonunda
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 12 yıl önce Şikayet Et
    Bunada Turk usulu diyelim bari:). Ne de olsa bir Turk TV. kanalinda gerceklesiyor...
    Cevapla
  • Mütebessim 12 yıl önce Şikayet Et
    Basit. Küsuratlar yuvarlanmış muhtemelen. Örneğin, 97.9, 0.7, 0.7, 0.7 (toplam 100), yuvarlarsaniz resimdeki sonuç çıkar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler