Yeni TV geliyor haberleri kim sunacak?

Yeni bir Televizyon kanalı daha kuruluyor. Kurulacak kanalın çok ortaklı olacağı ve adının henüz belli olmadığı konuşuyor. Peki bu kanalın haber saatinde kim sunum yapacak?

Yeni TV geliyor haberleri kim sunacak?
Yeni TV geliyor haberleri kim sunacak?
GİRİŞ 26.09.2012 14:23 GÜNCELLEME 26.09.2012 14:23

Sina Koloğlu'nun yazısı

Yeni bir televizyonumuz daha olacak. Sözkonusu televizyonun, 'farklı bir özelliği' var. Ekranın önemli bir 'anchorman'ıyla anlaştıkları konuşuluyor

Televizyonun başında Tuncay Mollaveisoğlu var. Yeni kanal, çok ortaklı olacak diye duydum. Adı, henüz belli değil. Ama asıl bomba sanırım haber bülteninde olacak. 'Türkiye'nin en çok izlenen haber bültenine imza atan dev bir isim var' sloganını kullanıyorlar. Acaba bu isim, kim? İlk akla gelen, Uğur Dündar. Ama bir başka sürpriz isim daha var. Yine bana gelen duyumlarda Ali Kırca'nın da adı geçiyor. Show TV'de pek mutlu değil. Geçtiğimiz pazartesi akşamı ekranda yoktu. Yeni bir kanal, hele istenilen para da verilirse neden olmasın? Mehmet Ali Birand uzak ara bir olasılık. "İlk 100'e giremez" denmişti ama haber bülteniyle kariyerinde bir numaraya geldi.

DUBLAJLISI BİTTİ ACELE ALT YAZILIYA GEÇİLDİ!

Gerçekten farkında değildim. CNBC-E'de alt yazılı 'Dallas'ı görünce "Dizinin kanalı mı değişti?" dedim. Star'da yayınlanıyordu, birden kayboldu. Tabii benim de hatam var, takip etmemişim. Dallas 18 Ağustos'ta başlamış, 8 Eylül'de Star'da bitmiş. Yani neredeyse üç haftada bitmiş dizi. Kaç bölüm peki? 10 bölüm olarak çekilmiş yeni 'Dallas'. Star, 'Dallas'ı iki bölüm peş peşe verince böyle bir durum olmuş! Sonra bir de CNBC-E'de orijinal alt yazılı yayınlamaya başladılar. Peki yeni bölümlere ne olacak? Dizinin ikinci sezonu çekiliyormuş. Bitince seneye yeni bölümler de yayınlanacak. Peki yine ikişer ikişer mi yayınlanacak? O belli değil. Ama dizi yapımcıları, 'Dallas'ın teker teker yayınlanmasını düşünerek çekiyorlar, onu biliyorum! Bir de aradan geçecek bunca zamanda "Kim ne yapmıştı?" sorusu akıllarda olacak. Bence yeni bölümleri yayınlamasa da olur Star!

HABER KANALLARI KLASiK MÜZiK, MAÇ YAYINLIYOR!

TRT Haber'de Viyana Filarmoni Konseri, A Haber'de Ziraat Türkiye Kupası maç yayınlarının müjdesi geldi!, 'Sky 360 Derece'de Leyla Gencer Şan Yarışması canlı yayınla ekrana gelecek... Bu kanallar, haber kanalları. NTV ve S Haber'i de 'canlı spor karşılaşmaları yayınları'yla hatırlamadan geçmeyelim. "Yahu ekranda klasik müzik yayını yok, işte adamlar yayınlıyor ne istiyorsunuz?" diye kızanlar olacaktır.

Ben bu yayınların en azından 'izleyicisi olarak' böyle düşünmem gerekirken, "Hayır" diyorum. Burası, haber kanalı. Habere dair kendini zenginleştirmek, izlettirmek yerine işin kolay yolu 'canlı yayında müzik, futbol, basketbol'la 'seyirci kapma' yarışına giriliyor. Türkçesi, bu. Hıncal Uluç da yazmış köşesinde, Balyoz Davası sonrası kararları 'es geçen' kanalları! Şöyle bir durum oluyor, haber kanalları büyüyor, genişliyor, hantallaşıyor sonra da reklam derdine düşüp kendi kişiliklerini kaybediyor. Ortaya 'haberle karışık kültür ve hatta spor, utanmasalar film yayınlayan' garip kanallar çıkıyor. "Bu kadar çok haber kanalına gerek var mı?" diye sorulan cevabı yanıtı da, bugün yaşananlar oluyor.

MİLLİYET

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası