Sevan Nişanyan: İslamiyet hurafedir

Peygamberimize üzerine yazdığı 'saçma' yazıyla tartışma konusu olan Sevan Nişanyan yine çizmeyi aşan sözler sarfetti. Peygamberliği ilkel bir meslek olarak kabul eden Nişanyan, İslamiyet'e de açık saldırıda bulundu.

Sevan Nişanyan: İslamiyet hurafedir
Sevan Nişanyan: İslamiyet hurafedir
GİRİŞ 16.10.2012 07:34 GÜNCELLEME 16.10.2012 19:12
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular'da Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Sevan Nişanyan, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'e yönelik ağır sözlerini savundu.

İslamiyeti diğer tek tanrılı dinler gibi gerçeğe dayanmayan bir din olarak gören Nişanyan, İslamiyeti çağı geçmiş, gerçeğe tekabül etmeyen hurafeler üzerine kurulu bir inanç sistemi şeklinde tanımladı. 

Hz. Muhammed ve inanç kavramı üzerine aykırı fikirlerini canlı yayında tekrar eden Nişanyan "Ben bu kişinin Tanrı'yla gerçekten temas kurduğuna, mesaj aldığına inanmıyorum. Hatta bu iddiayı saçma ve anlamsız buluyorum. Peygamberliğin tarihin çok ilkel bir döneminde ortaya çıkmış bir meslek olduğunu düşünüyorum." dedi. 

Nişanyan, Aysever'in "Peygamber ve İslam üzerine sözleriniz kıyameti koparttı. Bu sözleri ilginç olmak için mi ettiniz yoksa İslamiyet'ten nefret ettiğiniz için mi ettiniz?" sorusuna ise şu cevabı verdi: 

"Her ikisi de değil. Öncelikle İslamiyetten nefret etmem sözkonunusu değil. Hayır öyle bir şey katiyen yok. Bu ve buna benzer sözleri kırk yıldır çeşitli ortamlarda sık sık söylemişimdir, yazılarımda yazmışımdır. Yani bu kez de farklı bir şey söylemedim. Oradaki film 3 bin dolarlık bir bütçeyle yapılmış gülünç saçma üzerinde durmaya değilmez, ilkel bir film. İsa'nın hayatı hakkında bundan çok daha hakaretamiz filmler bilirim. Çok daha sert ve alaya alan filmler vardır... "

YORUMLAR 95
  • meyusas can 11 yıl önce Şikayet Et
    boş sözler. cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değildir. bu hakikatı daha da iyi anladım.
    Cevapla
  • Bihemta 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH hidayet versin. ALLAH seni ıslah edip, sana hidayet versin be adam. eğer ıslahın mümkün değil ise zaten ahirette çekeceğin sana yeter. tabi ki dünyada rezil rüsva olduğunu görmek bizi son derece mesud eder. aslında bu tip haberleri çok fazla yapmamak lazım. zira batıl şeyleri iyice tasvir etmek, saf zihinleri bozar.
    Cevapla
  • Kamil 11 yıl önce Şikayet Et
    bazı kişilere. cevap vermek bile gereksiz.cahillikten ve cahillerden ALLAH'a sığınırım.
    Cevapla
  • selahaddin 11 yıl önce Şikayet Et
    aslinda senin dinin kocaman bir hurafedir. saint poul un ögrettiginden ileri gitmeyen bir dindir senin inandigin din.ve saint poul yahudi dogdu ve yahudi öldü.yani senin anlayacagin senin inandigin üc tanrili dinin hristiyanlikla uzaktan yakindan hicbir alakasi yok.onun icin benim dinim bana seninki sanadir mekanin cehennem olur insaALLAH....
    Cevapla
  • darbeleredurde 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kişinin . dinimize yaptığı hakaretlerle ilgili ermeni cemaati protesto yürüyüş ve etkinlikleri yaptımı ?? hrant üzerinden hepsi ermeni olanlar bu konuda ne gibi bir tepki verdiler ?? ermenilerin hepsine düşman muamelesi yapmanın doğru olmadığı iddiasında bulunanlar nerde ? biz onların dininden olmadıkça bizden hoşnut olmayacaklarını biliyoruz,ellerine fırsat geçtiğinde her türlü kötülüğü yapacaklarını biliyoruz ki tarihle sabittir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız