"Kıstırma" televizyonda ilk kez yayınlanacak

Kanal 7 TV Filmleri kuşağında bu hafta ailesi yüzünden kendisini çevresinden uzak tutmaya çalışan bir çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan arkadaşlık hikayesinin anlatıldığı "Kıstırma" adlı film televizyonda ilk kez ekrana gelecek.

"Kıstırma" televizyonda ilk kez yayınlanacak
"Kıstırma" televizyonda ilk kez yayınlanacak
GİRİŞ 31.10.2012 11:03 GÜNCELLEME 31.10.2012 11:03

Murat ve Selim ilkokulun son senesini birlikte okumuş iki arkadaştırlar. Bir sene çok uzun bir zaman dilimi olmamasına rağmen iki arkadaşın hayatlarında önemli değişiklikler yaşanır. Agresif bir baba elinde büyüyen Selim evinde yaşadığı tatsızlıkları arkadaşları görmesin diye onlardan uzak durmuş, hatta onları kendisinden uzaklaştıracak davranışlar sergilemiştir. Selim'in bu sıra dışı hayatı Murat'ın okullarına gelmesiyle yavaş yavaş değişmeye başlar.

Murat, Selim ile yakından ilgilenir. Selim'in dünyaya kapadığı kapılarını açmayı başarır ve o kapılar ardında hiç kimsenin bilmediği bir Selim görür. Aslında okul arkadaşlarının söylediği gibi kötü alışkanlıkları olan bir çocuk değildir. Özellikle oturdukları ilçede çocukların çok yaygın olarak tükettikleri ve adına "kıstırma" dedikleri iki bisküvi arasına kıstırılan lokumlarını çalacak bir çocuk hiç değildir. Murat, Selim'in böyle biri olmadığını fark ederek onunla olan dostluğunu ilerletir. Selim'in zayıf olan derslerinin düzelmesinde büyük rol oynar. En büyük desteği ise Selim'in ilkokuldan sonra eğitimine devam etmesi gerektiği yönünde verir.

Murat, ilkokulu tamamladıktan sonra Tavşanlı'dan Kütahya'daki yatılı okula Selim'i uğurlarken en az Selim kadar sevinçlidir. Ancak bu veda sahneleri onların birbirleriyle geçirdikleri son günleri olur. Çünkü Murat polis olan babasının tayininin çıkması ile bir başka şehre gitmek zorunda kalır.

Bir daha birbirlerinden hiç haber alamayan bu iki arkadaş yıllar sonra bir kez daha karşı karşıya gelirler. Çocukluk arkadaşı Murat ve Selim'in yıllar sonra gerçekleşen ilginç karşılaşması 'Kıstırma'da...
Yönetmen: Zeynep Tor, Senaryo: Cavidan Balcı, Yapımcı: Çağrı Gedikoğlu, Müzik: Fırat İkisivri, Yapım: Medyalab, Oyuncular: Alptuğ Turgut, Özgür Çoşkun, Ahmet Özyavuz, Ayşen Gürler, Aslı Erdemir, Burhan Ökmen, Ugur Tekin, Güngör Gün, Merve Gül Öngür, Ergin Özen, Burak Arifsarı, Latif Akgedik

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar