Kadir Mısıroğlu canlı yayında çileden çıktı!

Son günlerin tartışma konusu olan Muhteşem Yüzyıl dizisinin masaya yatırıldığı programda Kadir Mısıroğlu'na gelen bir soru ortamı gerdi.

GİRİŞ 05.12.2012 07:04 GÜNCELLEME 05.12.2012 10:05
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

A Haber'de yayınlanan "Bi Sormak Lazım" adlı programa konuk olan Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu canlı yayında kendisine sorulan bir soru karşısında çılgına döndü.

'Kadir Mısıroğlu taktığı fesle, Yalçın Küçük'ün muhafazakar mütedeyyin taraftaki kesimin temsilcisi mi?' Sorusu Kadir Mısıroğlu'nu çileden çıkardı.

"KEMALİST DEĞİLİM, OLMAYA DA MECBUR DEĞİLİM"

O soruya okuduğu bir beyitle cevap veren Mısıroğlu, "Ben benim. Kimseye benzeme hevesim de yok. Buna ihtiyacım da yok. O adam şimdi hapiste olduğu için onun hakkında bir şey söylemek istemem" dedi. "Ben fesi Kemalist olmadığıma dair bir tabela makamında taşıyorum. Ben Kemalist değilim. Olmaya da mecbur değilim" diyen Kadir Mısıroğlu, Bunun manası budur. Bunu burada sizin vasıtanızla ilan edeyim. Hatta buna Elhamdülillah da derim çünkü; Kemalizim Kemal Paşa'yı putlaştıran bir harekatın adıdır bana göre" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 39
  • fotosentez 8 yıl önce Şikayet Et
    ustadı duzeltmek gerek, kemalizim diye bır sey yoktur, kamalizim vardır, olmeden evvel mustafa kemal paşa nufus cuzdanı adı ıcın KAMAL soy adı ıcın ATATURK ve bu kendısının olumunden 2 sene evvelınde olmustur, zamanın gazetelerınde beyanat bulundugunda KAMAL ATATURK ısmıyle yapmıstır, kemalizim yoktur. KAMALİZİM vardır
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaaa. ilhamını altan kardeşlerden alan ve sözcülüğüne soyunan dünya vatandaşımız buyuruyor ki: " padişahlarınız batıcıydı ama batıcılıkları tıpkı kemalistlerin batıcılığı gibi şekilsellikten öteye geçememiş, batının demokrasisini almak işlerine gelmemişti "... bu nasıl da benim-bizim aklım(ız)a gelmedi, valla helal olsun dünyalıya. meğerse o devirde batıdaki devletler demokrasi içinde yüzüyorlarmış da bizim haberimiz yokmuş. meğerse o zamanlarda demokrasi varmış da,biz bilmiyormuşuz. zaar ulus devletle demokrasiyi birbirine karıştırıyor diyeceğim ama o zaman da imparatorluklar ve krallıklar vardı. avrupa demokrasi(ba ba ba ba) içinde yüzerken(!) ve şekilci(!) sultanlarımız o demokrasiyi (olsa da yiseydik) bize çok görürken bile avrupanın demokrasisi (!),osmanlının saltanatından çok daha kanlı idi.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    bende farklı bir şey söylemedim zaten. kravatlı fesli son osmanlı. osmanlı da öyleydi. batılı idi ama farkında değildi.. ben zaten batıya karşı değilim. kötü olan batılılara ve doğululara karşıyım. iyi insan nereli olursa olsun başımın üstünde yeri var. kadir mısıroğlu'na da bir söz söylediğim yok. ne isterse onu olur. herkes özgürdür. ister kemalist olur, ister osmanlı...ben ikisini de olmam. çünkü ikisi de demokrat değil. biri saltanatçı diğeri ise tepeden değiştirmeci. ikisi de " sen kendin olamazsın bize benzeyeceksin, seni biz yöneteceğiz" diyor. biri bunu referans bulmak için dini saptırarak yapıyor (sanki dinde saltanat var. saltanat zaafa uğramasın diye bir de çocukları öldürüyorlar. sanki saltanattan başka yönetim şekli yok. bunun için peygamberimizin devrine bakmaları yeterli. fakat işlerine gelmiyor. neymiş devletin bekası imiş...) diğeri ise dini düşman bilerek yapıyor. tek farkları dine bakış açıları.
    Cevapla
  • karatahta 11 yıl önce Şikayet Et
    son osmanlı. fesi batıdanmış, fes altı kravat olur mu diyenlere; o son osmanlı giyim tarzı neyse onu giymekte. evet kadir mısıroğlu son gerçek osmanlıdır.
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    osmanlının yıkılışındaki enbüyük faktör olan filistin cephesi bozgunundaki. hainliği sayesinde öğrendiğimde cumhuriyet tarihinin 1950 ye kadar kesinlikle uydurmadan ibaret olduğunu anladım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar