STV'nin 20. yıl etkinliğinde Kırık Mızrap resitali

Fethullah Gülen'in Kırık Mızrap isimli kitabında yer alan eserleri, STV'nin 20. yıl etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçıların katıldığı bir organizasyonla seslendirildi.Geceye, iş, sanat, siyaset ve medya dünyasından önemli katıldı.

STV'nin 20. yıl etkinliğinde Kırık Mızrap resitali
STV'nin 20. yıl etkinliğinde Kırık Mızrap resitali
GİRİŞ 26.12.2012 13:13 GÜNCELLEME 26.12.2012 13:30

Samanyolu Yayın Grubu'nun 20. yıl etkinlikleri kapsamında, dün akşam İstanbul Kongre Merkezi'nde Kırık Mızrap eserlerinin seslendirildiği özel bir gece düzenlendi.

İş, sanat, siyaset ve medya dünyasından önemli isimlerin katıldığı gecede, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin elli yıllık bir zaman diliminde yazdığı ve farklı formlarda bestelenen Kırık Mızrap eserleri, geniş bir orkestra eşliğinde ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi.

Geceye, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Milletvekili Nimet Baş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP İstanbul İl Başkan Oğuz Kaan Salıcı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Radyo ve Televizyon Başkanı Davut Dursun, Doğan Holding Yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, CHP İstanbul Mİlletvekili Aydın Ayaydın, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Genpa Holding Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Zeynel Abidin Erdem, Rixos Otelleri sahibi yönetim kurulu Fettah Tamince, Kanaltürk Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karaca olmak üzere önemli isimler katıldı.

Gecede konuşan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 20 yıl önce başlayan bir hikayeye tanıklık ettiğini belirterek: Samanyolu Yayın Grubu heybesinde sadece ülkesi, milleti ve bütün insanlık adına iyi dilekleri ve ümitleri olan, arkasında milyonların dua desteğiyle yayın dünyasına adım atmış bir kanalın hikayesidir. Karaca, "Bu toprağın kendi insanının kendini bulduğu bir hikaye... 13 Ocak 1993 önemli bir tarih bizim için. Zira 20 yıl önce o tarihte havaya gönderilen ilk sinyalle ekranlarda yerini aldı Samanyolu Televizyonu. Biz en başından beri bulunduğumuz coğrafyanın maddi ve manevi zenginliklerinden bütün dünyanın çok şey kazanacağına inandık." şeklinde konuştu. Bu nedenle yayın merkezlerinde ülke sınırlarını aşma ihtiyacı duyduklarını aktararak, Bakü'de Hazar'dan Amerika'dan New Jersey'e kadar ağlarını genişlettiklerini söyledi. Bugün 5 dilde dünyanın pek çok noktasına seslendiklerini sözlerine ekledi.

BAŞBAKAN'DAN GECEYE ÖZEL MESAJ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da geceye özel mesaj göndererek, Samanyolu'nun 20. kuruluş yıldönümünü tebrik etti. Kırık Mızrap konserini heyecan verici bulduğunu ifade eden Erdoğan, "Muhterem Fethullah Gülen'e gönül telinden süzerek inşa ettiği tüm o mısralar için, o mısraları musikiyle buluşturarak farklı bir güzellik katan sanatçılarımıza da emekleri için ayrıca teşekkür ediyor, ellerine, dillerine ve gönüllerine sağlık diyorum." dedi. Erdoğan, STVnin ilkeli, ahlaklı ve dürüst yayıncılık anlayışıyla demokrasiye katkılarının devamını diledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: "Gayet güzel bir geceydi. Türkiye'nin fotoğrafı budur dedirten bir geceydi. Besteler çok değişik çevrelerden sanatçılar tarafından seslendirildi. Sahnede ki görüntü Türkiye'nin fotoğrafıydı." diyerek duygularını dile getirdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: "Özel bir organizasyondu. Gönül dünyamızın çok değerli Fethullah Gülen Hocaefendi'nin elleriyle yazdığı ve büyük bir huşu ile icra eden orkestramızı dinleme fırsatım oldu. Burada 20 yıllık değişime şahit olduk. Nice 20 yıllara."

İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu: "Harika bir geceydi. Samanyolu Yayın Grubu 20 yılı çok başarılı bir şekilde geçirdi. 20 yıl boyunca Samanyolu'nun o güzel hizmetlerini izledik. Nice senelere" diyerek Samanyolu Yayın Grubu'nun 20. yılını kutladı.

Usta isim Bülent Özveren ve Burcu Şentürk tarafından sunulan ve birbirinden ünlü isimlerin sahne aldığı programda, seslendirilen eserlerle dinleyiciler duygu dolu anlar yaşadı.

Ahmet Özhan, Muazzez Ersoy, Garo Mafyan, Erhan Güleryüz, Burak Kut ve Turgay Başyayla gibi ünlü isimlerin sahne aldığı gecede, "Kalk Yiğidim", "Akıncı Türküsü" gibi bir dönemin simgesi olan şiirlerin yanı sıra "Hüzünlü Gurbet", "Dünya" gibi unutulmaz eserler, dinleyenlere benzersiz bir müzik şöleni yaşattı.

Yapımcılığını Ahmet Gül'ün yaptığı Kırık Mızrap albümünden bu geceye özel seslendirilen eserler:

- Reşit Muhtar - TRT - (Kalk Ey Yiğit Uykudan)
- Ahmet Özhan - (Hüzünlü Gurbet)
- Grup Tillo - (Derd-i İsyana Mübtelayım)
- Murat Karahan - (Ankara DSO Baş Solisti)
- Erhan Güleryüz - (Garo Mafyan piyanosundan Bahar albümüyle)
- Sami Özer - Muazzez Ersoy (Düet - Kaside)
- Melihat Gülses - (Ben Bir Garip ve Avare)
- Turgay Başyayla - (Akıncı Türküsü)
- Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin - (Burada Hiç Kimse Durucu Değil)
- Burak KUT - (Dünya)
- Ekrem Düzgünoğlu - (Ezeli Nur)
- Muazzez Ersoy - (Beni Yalnız Bırakma)
- Koro - Tüm katılımcı sanatçılar - (Aç Açabildiğin Kadar Sineni Ummanlar Gibi Olsun)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'