Türkiye'nin ilk Lazca televizyonu yayına başlıyor

Rize'nin Ardeşen ilçesinde Gelişim TV adı altında yayın yapan yerel televizyon kanalı, 2013 yılının ilk ayından itibaren uydu üzerinden Lazca olarak yayın yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin ilk Lazca televizyonu yayına başlıyor
Türkiye'nin ilk Lazca televizyonu yayına başlıyor
GİRİŞ 26.12.2012 17:06 GÜNCELLEME 26.12.2012 17:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ardeşen'de 14 yıl önce kurulan ve bugüne kadar karasal-yerel yayın yapan Gelişim TV, 2013 yılından itibaren uydu üzerinden yayın yapacak. İsmini Lazca bir isimle değiştirecek olan kanal, kültürel programlarının büyük bir kısmını da Lazca olarak yayınlayacak. Kanal, yeni yılda haber bültenlerini de Lazca olarak yayınlamayı planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gelişim Televizyonu Genel Müdürü Turgay Terzibaş, “14 yıldır ilçemizde yayın yapıyoruz. Artık bölgemizin sesini yeni yayın politikalarımız ile dünyaya duyuracağız. 2013 yılının ilk ayı içerisinde uydu üzerinden yayın yapmaya başlayacağız. Program akışımızın büyük bir bölümü Lazca olarak yapacağız. Belli bir süre sonra haber bültenlerimizi de Lazca olarak sunacağız. Bu şekilde bölgemizin kültürünü diğer kültürlere de tanıtmayı hedefliyoruz.” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaaaaaa. kürt kanalı,yani trt şeş açıldı da, bütün halk haydi biz de şu kanalı seyredelim ve şunların kültürlerini tanıyalım mı dediler? ne gezeeeer? o kanalı sadece kürtler, onların da sadece bir kısmı izliyor. bütün yayınlarınızı kürtler dışında kimsenin anlamadığı bir dille yaparsanız, ne kendinizi anlatabilirsiniz, ne kültürünüzü, ne sanatınızı... insanlar bir kaç gün meraktan şöyle bir bakarlar,daha sonra da o kanalı ya en sona atarlar, ya da tamamen silerler. pkk'nın kanalı olan roj tv bile yayınlarını türkçe yaparken, pkk terör örgütü resmi dil olarak türkçeyi kullanırken, etkisi ve çapı küçük dillerle bir takım mesajlar iletmeye çalışmak akıl karı değil sadece ideolojik ve kavmi bir taassupdur. dillerini yaşatmak için yapıyorlarsa yapsınlar ama geniş kitlelere kendilerini,seslerini, duyurmak istiyorlarsa artık bölgesel bir dil haline gelen türkçeyi kullanmak zorundalar.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    ne saçma bir düşünce. bölgelerinin kültürünü lazca yoluyla diğer bölgelere ve insanlara da tanıtacaklarmış. eğer öyle birşey yaparlarsa sadece kendileri çalar, kendileri oynar, kendileri söylerler kimseye de kültürlerini tanımazlar, anlatamazlar. tanıtımın en başta gelen şartlarından biri de dildir. sadece yetmiş seksen bin kişinin anadili olan bir dille yapılan tanıtım boşa harcanan emek ve para demektir. öyle bir kanalın seyircisi artvinle, rize pazar arasında sıkışır kalır. hemen yanındaki trabzona bile geçemez. diğer bölgelerdeki insanlar ise sadece müzik programı olduğunda izlerler. anlamadıkları bir dille yayın yapan kanalı başkaları neden izlesinler ki? ne anlayacaklar, ne öğrenecekler ki? akıl var mantık var. eğer sadece yetmiş seksen bin laz için yayın yapacaklarsa ve dili canlı tutacaklarsa sözüm yok, analarının aksütü gibi haklarıdır. teknik altyapıları varsa iki dilli yapsınlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız