Namazla ilgili sözleri çok tartışılacak!

Show TV ekranlarından seyirciyle buluşan 'Saba Tümer'le Bugün' programına Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün namazla ilgili sözleri damgasını vurdu. Camilerle ilgili konuşan Öztürk, "Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir, kılınamaz." dedi.

GİRİŞ 29.12.2012 06:27 GÜNCELLEME 29.12.2012 17:05
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

"ALLAH'IN EVİ DİYE DİYE KULLARIN ANASINI AĞLATTILAR"

Öztürk, "Orman oksijen deposu, orman yağmur deposu, su deposu, hayat deposu hayat kaynağı. Onu katlediyor. 500 tane ağacı kesiyor oraya cami yapıyor. Sonra da o camide namaz kılıyor. O camide namaz olur mu? O Allah'ı riyasız tesbih eden ağaçları kesip de oraya riyakarları dolduruyorsun ona ibadet ediyorsun sen. Adını da koymuş Allah'ın evi.. Allah'ın eviymiş. Ora Allah'ın evi değil. Allah'ın kullarının orada kılacakları bir namaz yok. İşte bunu bu millete birilerinin anlatması lazım. Allah'ın evi diye diye Allah'ın kullarının anasını ağlattılar." dedi.

"KİŞİ İSMİ VERİLEN CAMİLERDE NAMAZ KILINAMAZ"

Öztürk aynı zamanda "Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir, kılınamaz." dedi. Bu sözler üzerine Saba Tümer "Nasıl yani hocam?" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

Tümer'in şaşkınlığına "Aaaaa..." diyerek tepki veren Öztürk şunları söyledi:

"Ahmet'in Mehmet'in camii, Hasan'ın camii.. Bir şey daha söyleyeyim. Ey ahali iyi dinle. Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir kılınamaz. Tevhidin temel ukdelerinden birine aykırıdır. Cin Suresi 18'e aykırıdır. İbadete şirk koşmak, Allah dışında birini katmaktır."

YORUMLAR 118
  • Murat Zengin 11 yıl önce Şikayet Et
    çizgi. ehl-i sünnet ve cemaat çizgisi dışında bir hoca olduğu için söylediklerini dikkatli bir şekilde okuma ihtiyacı bile hissetmedim yaşar nuri hoca gibi insanlar dikkat çekmek ve kendisinden bahsedilmesini sağlamak için bu tip çıkışlar yaparlar arada. aslında hocayla program yapan televizyon kanalının zihniyeti de irdelenmeli.toplum tarafından kabül görmeyen insanları reyting için daha doğrusu menfaat için televizyona çıkarmak bu tv kanalının sahiplerinin toplumun değer yargılarına ne kadar uzak olduklarını gösterir. şu unutulmamalıdır ki yaşar nuri gibi sırf aklını rehber tutan ve kur'anın ilk ve en önemli tefsiri olan hadisleri dikkate almayan hocalar istikamet dışı söylemlerde sık sık bulunurlar. akıl önemli bir nimettir ama sonuçta akıl da bir mahluktur ve sınırları vardır. kur'an ve sünnet birlikte ele alınmalıdır .
    Cevapla
  • ayse balkan 11 yıl önce Şikayet Et
    mescid-i nebevi?. biri hocaya "mescid-i nebevi" ismini hatırlatsın..
    Cevapla
  • mehmet boyraz 11 yıl önce Şikayet Et
    komik... bir insanın her sözüne gülünür mü:):):)? yaşlandıkça daha da komik olmaya başladı.
    Cevapla
  • Murat Naci Doğan 11 yıl önce Şikayet Et
    neden toplum tarafından benimsenen alimlerle beraber programa çıkmıyor?!. durup durup yeni şeyler üretiyor hazret. kafa karıştırmaktan maada birşey yaptığı yok. tek maksadı, gündemde kalmak. yorumcu arkadaşların dediği gibi, "ego tatmini". isim vermeyeceğiz de camileri nasıl tanıyıp, ayırt edeceğiz? olmadı, camilere numara verelim o zaman. herşey bitti, bu mu kaldı yani? seni tanımak için, beraber program yaptığın insanların din ile olan yakınlığına bakmak yeter zaten. hakaret maksatlı söylemiyorum; ehil kimselerle çıkmıyor; çünkü, rakipsiz olmak, bol keseden atmak o'nun şiarı.
    Cevapla
  • mehmet aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    haydar zülfikar. ya senin yorumun var ya cidden gülünç :dkusuruma bakna, camiler ibadet hanelerdir gelir kaynakları değil :) turistler varsın kiliseleri ziyaret etsinler camilerimizi değil .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?