Kurtlar Vadisi için MİT neler söyledi?

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın resmi internet sitesindeki "merak edilenler" bölümündeki Kurtlar Vadisi sorusu ilginç bir resmi açıklamaya konu oldu.

Kurtlar Vadisi için MİT neler söyledi?
Kurtlar Vadisi için MİT neler söyledi?
GİRİŞ 08.01.2013 08:27 GÜNCELLEME 08.01.2013 13:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Teşkilat, Kurtlar Vadisi ile Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı Polat Alemdar'ın gerçeğe ne kadar uygun olduğu sorusuna isim vermeden yanıt verdi.

VATANDAŞ SORDU MİT CEVAP VERDİ: VADİ GERÇEĞE UYGUN MU?

MİT, resmi web sayfasında yer alan "Merak Edilenler" bölümündeki soruları yenilerini de ekleyerek yanıtladı. MİT ve faaliyetleri hakkında bilgi verilen bu bölümde soruların yanıtları metnin yanısıra video görüntülü olarak da veriliyor. MİT, isim vermeden başta Kurtlar Vadisi gibi diziler ile bunların Polat Alemdar gibi istihbarat görevlisi kahramanları konusunda da değerlendirmede bulundu. "Yerli dizi ve filmlerde konu edilen İstihbarat Görevlisi MİT Görevlisi modeli aslına ne kadar uygundur?" sorusuna, şu yanıt verildi:

SEYİRCİ DİZİNİN TİCARİ KAYGISINI GÖZARDI ETMESİN

"MİT Müsteşarlığı personeli devlet memuru niteliği taşımakta olup, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilâtı Kanunu çerçevesinde görev yapmaktadır. Senaryo yazarları, ürünlerini pazarlayabilmek için eserlerine doğal olarak gerçeğin ötesinde heyecan ve cazibe katma ihtiyacı hisseder. Yarattıkları karakterlere odaklanan film yapımcılarının gerçekle kurgu arasındaki aralığı genişletmeleri yanlış anlamaları da beraberinde getirebilmektedir. Bu tür yapımların, ticarî kaygıları da içerdiği izleyici tarafından göz ardı edilmemelidir."

YORUMLAR 11
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    kurtlar vadisi ; tv dizileri içinde seyredilebilir tek dizi..... .....seyredene vatan aşkını bayrak aşkını aşılıyor?...ve 10 sene,dirde soluksuz izliyoruz..
    Cevapla
  • Aydan Öztürk 11 yıl önce Şikayet Et
    aciklamayi anlamayanlari anlamiyorum ben de!. kurumun aciklamasi gayet resmi ve bürokratik ama ayni zamanda da halka yakin ve deger veren bir aciklama. bunca okur bu aciklamanin vermek istedigi mesaji anlamiyorsa, bu da memleketteki cahillik seviyesini gösteriyor. yazimdan harf hatalari nedeniyle laf atmayin, klavyemde türkce karakter yok ve yüklemem yasak.
    Cevapla
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    diziyle gercek hayati ayiramayanlar icindir bu aciklama. arkadas diziyi yillarca izledim son 2 sezon izlemedim acikcasi ama su bir gercek dizilerdeki olanlarla gercek hayatta olanlari birbirinden ayiramayan cok insanimiz var malesef... :))))))))) sadece bu dizi icin gecerli degil ama bu söyledigim bunun izleyici kitlesi fazla ve buna paralel derin devleti konu alan bir dizi oldugu icin aciklama ihtiyaci duymustur mit´ki bu aciklamayi yapmis olsa gerek..yoksa hooly wood mudur nedir yazmasinida beceremedim ordada ucanmi ararsin kacanmi ararsin yok olanmi ararsin v.s.bir rambo koskocaman rus ordusunu bitirdi yahu afganistanda :))))
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 11 yıl önce Şikayet Et
    bu açıklamadan anlaşılan tek şey.. mit inde kurtlar vadisi fanatiği olduğudur. :))
    Cevapla
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    benim icin bir siyasetci bir konu hakkinda acik acik hayir demiyor ise o sorunun cevabi evet dir. burda denen evet olup sadece biraz abarti var dir yada 1 mit elemani polat gibi gunde 5 meseleyi ayni anda cozmez ugrasmaz dir yada polat takir takir adam olduruyor biz mecbur kalmadikca oldurmuyoruz dur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!