Tartışılacak sözler: Namaz kılmayan Türk olamaz!

Daha önce yaptığı "Müslüman olmadan Türk olunmaz" sözleriyle tepki toplayan İsmet Özel yine çok konuşulacak bir söz kullandı.

Tartışılacak sözler: Namaz kılmayan Türk olamaz!
Tartışılacak sözler: Namaz kılmayan Türk olamaz!
GİRİŞ 26.02.2013 07:29 GÜNCELLEME 26.02.2013 15:21
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Habertürk'te ekrana gelen "Öteki Gündem" programı, gündemin dışında kalan konu ve konuklarıyla yine ilginç bir yayına imza attı imza attı.

Pelin Çift moderetörlüğünde ekrana gelen Öteki Gündem'in dün geceki konukları şair İsmet Özel ve Aytunç Altundal olurken, konu başlıklarını ise "Türklük, Türklüğün tanımı ve değerleri" gibi tanımlar oluşturdu.

"MÜSLÜMAN OLMADAN TÜRK OLUNMAZ" DEMİŞTİ

Konuklardan İsmet Özel, birkaç yıl önce söylediği "Müslüman olmadan Türk olunmaz" sözlerinin bir benzerini bu kez canlı yayında söyledi. Özel, 2009 yılında bir konferansta "Burada sadece Müslümanın sözü geçer, Müslümandan başkasına söz hakkı tanımıyoruz" demişti.

ERTUĞRUL ÖZKÖK'E GÖNDERME

Programda Ertuğrul Özkök'e de gönderme yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda Hürriyet'teki köşesinden "Türklükten istifa ediyorum" diye seslenen Özkök için Altundal, "Ver bakalım o zaman şu kimliğini derim, çünkü Türklük bizim için bir kimliktir" dedi.

"NAMAZ KILMAYAN TÜRK OLAMAZ"

Şair İsmet Özel, dış Türklerden bahsederken konu birden Türklüğün tanımına gelince ilginç bir ifade kullandı. Özel, namaz kılmadan Türk olunmayacağını ifade ederek bir diğer konuk Altundal'ın da tepkisini çekti.

Özel şunları söyledi;

"Bir adam 'Ben Türk değilim' diyorsa ben ona 'beter ol' diyorum. Eğer birisi de 'Ben Türküm' diyorsa ona 'nerenden belli' diyorum. Namaz kılmayan Türk olamaz"

YORUMLAR 59
  • CENGAVER 11 yıl önce Şikayet Et
    Türklükle (Müslümanlıkla) uğraşanla Allahta onunla uğraşır !. Asıl azmaz bal kokmaz ! Küçük beyinli insanlar kişilerle, orta beyinli insanlar olaylarla, büyük insanlar fikirlerle (sistemle) uğraşır ! Ebu Lehepler, Ebu Cehiller de doğru sözleri bir türlü kabul etmeyip sağa sola çekiyorlardı ! İslam dini tüm düzensizliğe, kaosa ve zulme isyandır, bir diriliştir, bir aykırılıktır, bir devrimdir
    Cevapla
  • Mustafa Ilgaz 11 yıl önce Şikayet Et
    Doğruya doğru. Namaz kılmanın amacı herhangi bir millete ait olduğunu belli etmek değil, Allaha kulluk görevini yerine getirmektir. Evet keşke her müslümanım diyen ibadetini tam olarak yerine getirebilse ama bu tip genellemeler insanları ayrıştırır.
    Cevapla
  • Ufuk 11 yıl önce Şikayet Et
    Şöhret Peşinde. Söylediklerini dikkate almayın, sadece şöhret olma peşinde birisi.
    Cevapla
  • Dolunay 11 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin Kütük' e... Okuyucular haklı ama dedikten sonra İsmet Özeli anlayan yok ne demek. O zaman okuyucular haklı olmaz. Halbuki İsmet Özel ne dediğini bilmiyor. İkircikli ğçğrcğklü konuşuyor. Bağlantı kuramıyor. Çünkü proje.
    Cevapla
  • Dolunay 11 yıl önce Şikayet Et
    Yazarımız belli bir döneme kadar Türk değilmiş.. Kendisinin sosyalist günlerini hatırlarsak bu mantıkla Türk olmaması gerek. Acep neydi. Diyeceksinizki Sosyalist müslüman olur.Diyelimki olur. Türk olan dinsizlere ne diyeceğiz. İngiliz mi?.. Ayrıca millet ırktan oluşmaz. Millet din etrafındaa toplanan organize topluluktur. İsmet Özel bence izli mermi gibi. İz bırakarak hedef saptırıyor. İslam Milletinin en çok konuşulduğu günlerde ortaya çıkıp çıkıp savuruyor.Boşuna sallamayın. İbrahim Milletindeniz. Bu arada Türküm veya Kürdüm. Sanane. Olduğumdan farklı hissedemiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!