Akşar da doğruladı: Kurt, kendince kahraman!

Devlet Tiyatroları’nda yaşanan istifanın yankıları sürerken sansürlendiği iddia edilen oyunun yönetmeni Kazım Akşar, konuştu.

Akşar da doğruladı: Kurt, kendince kahraman!
Akşar da doğruladı: Kurt, kendince kahraman!
GİRİŞ 16.10.2014 14:52 GÜNCELLEME 16.10.2014 14:52

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Güneş Batarken Bile Büyük’ Oyununun "orijinal metninde yer alan repliklere, küfürlü ve erotik bulunduğu için sansür uygulandığı" ve bu nedenle de Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt’un istifa ettiği iddia edilmişti.

"Sansürlendi" iddialarıyla gündeme gelen ‘Güneş Batarken Bile Büyük’ oyununu yazan ve sahneye koyan sanatçı Kazım Akşar, Kurt'un istifası ile ilgili konuştu. Oyunun yönetmeni Akşar, ‘Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt’un ‘hakkında soruşturma açılacağı’ söylentileri nedeniyle istifa ettiğini düşünüyorum’ şeklinde konuştu.

Milliyet'e yaptığı açıklamada, "Mustafa Kurt'un kendince bir kahramanlık yaptığına inanıyorum" diyen Akşar, Genel Sanat Yönetmeni'nin hakkında soruşturma açılacağına dair türlü söylentiler olduğuna dikkat çekti.

Kurt'un da bu soruşturma açılmadan önce istifa ettiğini düşündüğünü ifade eden Akşar, "Kurt beni korumadı. Diğer sansürlenen oyunda tiyatronun kapatılmasını konu alıyor. Bu Kurt'un giderayak yaptığı o soruşturmayı kapatacak bir kahramanlık. Ve ne yazık ki bakanlıkla bu konuda aynı fikirdeyim" dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'