Sanat için evini atölyeye çevirdi

Manisa’da Ercan Ersöz, evinin bir odasında kurduğu atölyede ahşap oymacılığı sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Sanat için evini atölyeye çevirdi
Sanat için evini atölyeye çevirdi
GİRİŞ 21.02.2015 10:46 GÜNCELLEME 21.02.2015 10:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fabrika işçisi Ersöz, atölyesinde hat sanatı ile yaptığı eserlerin yanı sıra, dünyada bulunan gemilerin prototipini aslına uygun olarak çeşitli ağaçları oyarak yapıyor.

Fabrikada çalışan 44 yaşındaki Ercan Ersöz, maaşından biriktirdiği paralar ile evinin bir odasında kendi atölyesini kurdu. Ersöz, bir merak ile başladığı ahşap oymacılığı ile atölyesinde yaptığı eserlerde hat sanatını uygularken, dünyada bulunan gemileri aslına uygun yapıyor. Yaptığı eserleri bir sergide görücüye çıkmak istediğini dile getiren Ersöz, bu amacının gerçekleşmesi için destek bekliyor.

Ersöz, “Boş zamanlarımda özellikle hat ve model gemi üzerine çalışmaktayım. Evimde kurmuş olduğum atölyede bu işleri yapıyorum. Yakın bir tarihte imkan olursa amacım sergi açmak. Yaptığım model gemilerde aslına uygun olarak bire bir aynısıdır. Yani bütün aşamaları mevcut olan büyük gemilerin küçültülmüş halidir. Mevcut olan gemileri yaparken planlarına uygun olarak ahşap dediğimiz ve değişik ağaçları kullanarak atölyemde kendim üretiyorum. Hat sanatında ise Osmanlı’dan gelen eserleri yine aynı şekilde bire bir yapmaktayım. Bu atölyedeki malzemeleri bir bir kendim temin ettim. Her malzemenin benin için bir emeği ve anlamı var” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba ben de bunu affettim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular