Haldun Dormen 314’üncü kez sahneledi

Usta oyuncu Haldun Dormen, 313 defa sahneye taşıdığı Kibarlık Budalası adlı oyununu bir kez daha tiyatro severlerle buluşturdu.

Haldun Dormen 314’üncü kez sahneledi
Haldun Dormen 314’üncü kez sahneledi
GİRİŞ 16.07.2015 14:02 GÜNCELLEME 16.07.2015 14:02

Tiyatronun eskimeyen oyuncusu Haldun Dormen, kariyerinde 313 defa sahnelediği Moliere’in ‘Kibarlık Budalası’ adlı oyununu 314’üncü kez sahneye koydu.

Tiyatro Kedi’nin Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Hilmi Özçelik, Bahadır Vatanoğlu, Efe Deprem, Aslı Şahin ve Işık Selin Kuyumcu gibi sevilen oyuncuları ile birlikte Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alan Haldun Dormen, ilerleyen yaşına rağmen eski günlerini aratmadı. Üstün performansıyla sahnede adeta devleşen Dormen, komedideki ustalığını bir kez daha kanıtladı.

KAPALI GİŞE

17. yüzyıl Fransa’sında cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in asilzade olmak için yaptığı girişimleri konu alan oyun, tiyatro severlerin yoğun ilgisi nedeniyle kapalı gişe oynadı. Tıklım tıklım dolan Amfi Tiyatro’da yer kalmayınca tiyatro severlerin bazıları ayakta kalırken, bazları da oyunu merdivenlere oturarak izlemek zorunda kaldı. Aliağalılara keyifli bir gece yaşatan oyunun her dakikası ilgiyle izlendi. Oyunun sonunda izleyiciyi selamlayan oyuncular, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Usta oyuncu Haldun Dormen’e gecenin anısına Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye eden Belediye Başkanı Serkan Acar da, oyuncularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!