1000 yıllık eser, çocuk tiyatrosuna ilham oldu

Endülüslü İbn Tufeyl’in birçok düşünüre ilham veren neredeyse 1000 yıllık eseri Hayy bin Yakzan, sahnelere taşınıyor.

1000 yıllık eser, çocuk tiyatrosuna ilham oldu
1000 yıllık eser, çocuk tiyatrosuna ilham oldu
GİRİŞ 05.01.2016 12:13 GÜNCELLEME 05.01.2016 12:13

Meridyen Derneği’nin bir süredir çalışmalarını yürüttüğü Meraklı Çocuk Hayy müzikli çocuk oyununu, tiyatro severle buluşmaya hazır. İslam dünyasının tanınmış filozoflarından Endülüslü İbn Tufeyl (ö.1186) tarafından kaleme alınan Hayy bin Yakzan isimli klasik İslam eserinden ilham alınarak yazılan oyun, 10 Ocak 2016 tarihinde tiyatro severlerle buluşuyor.

Perdelerini ilk olarak Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde açacak olan oyun, zalim bir vezirin zulmünden kaçarken küçük bir sandalla kıyıya vuran Hayy’ın hikayesini konu ediniyor. Etrafında gördüğü tüm canlılardan farklı olan Hayy’ın, gerçekte kim olduğunu sorguladığı sancılı süreci konu ediniyor. Felsefi bir eserin çocuk tiyatrosu olarak uyarlanmasındaki tüm zorlukları en uygun bir üslupla aşma gayretinde olan oyun, günümüz çocuklarına insan olmanın anlamı ve erdemi, yaratıcının büyüklüğü gibi çok temel esaslarda düşünme fırsatı veriyor.

GERÇEĞİN PEŞİNDE İZ SÜRÜN

Yönetmenliğini Tiyatro Greyfurt’tan Mehmet Emin İnci’nin üstlendiği oyun, profesyonel tiyatro oyuncuları, muhteşem dekor ve kostümleriyle herkesi hakikatin peşinde iz süren bir çocuğun hikâyesine şahit olmaya davet ediyor. Bilge Baykuş’un eşliğinde çocuklar, Anaç Ceylan, Korkusuz Aslan, Şakacı Eşek, Tuzak Kurucu Yılan ve daha birçok karakterle tanışarak, Hayy’ın bitmek bilmeyen sorularına hep beraber cevap arayacaklar. Yapımcılığını Meridyen Derneği’nin üstlendiği, Albaraka’nın ise ana sponsor olarak yer aldığı oyun, Sonpeygamber Çocuk Sitesinin bir etkinliği olarak Üsküdar Belediye Başkanlığı ve TC. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı