Ben de Varım Ankara film festivaline hazır

Aksaray'da Şizofren hastalarının tiyatrosu Bölge genelinde ismini duyurdu, başarı şimdi uluslararası boyuta taşınıyor.

GİRİŞ 20.04.2016 12:03 GÜNCELLEME 20.04.2016 12:15

Aksaray'da bazılarınca farkedilemeyen Şizofren hastalarının tiyatrosu Bölge genelinde ismini duyurdu, başarı şimdi uluslararası boyuta taşınıyor 27. Ankara Uluslararası Film Festivaline davet aldılar hazırlıklar tamamlandı ve katılıyorlar 

Önce iyileşme yolunda olduklarını göstermek adına hasta yakınlarına tiyatro gösterisi yapan bende varım ekibi daha sonra , 18 Mart’ta Aksaray’da Müsiad ve STK platformlarının  desteğiyle Özel Çanakkale  gösterisi, 2 Nisan’da  Bursa Sağlık Günleri’ne davet edilerek Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın’ın davetiyle özel bir gösteri yapacaklar. 15  Mayıs’ta Kayseri Altınçınar  Film Festivali’nde, 24 Mayıs tarihin Niğde Kültür ve Sanat Festivali’nde  ve  gösteri gerçekleştirilecek.  Tiyatro grubu ilerleyen dönemlerde Uluslararası Adana Sabancı Tiyatro Festival’i, Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası İstanbul Tiyatro ve Film Festivalleri, Uluslararası Cappadox Festivali,  ODTÜ Psikoloji Günleri için hazırlık yapıyor.

İSTANBUL ŞİZOFREN SEMPOZYUMUNA KATILACAKLAR

TRSM Tiyatro Topluluğunun kurucusu ve yönetmeni Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü ile Şizofren hastalarından oluşan 3 kişilik bir ekip, Prof.Dr.Peykan Gökalp’ın davetiyle 26 Mart tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Şizofren Sempozyumuna katılacaklar.

Sempozyumda “Bende varım” isimli doğaçlama tiyatro oyunu,  tiyatronun şizofren hastaları üzerinde gösterdiği tedavi ve iyileşme süreci de konu edilerek, katılımcı uzmanlar tarafından tartışılacak.

ULUSLARARASI ÖZÜRLÜLER KONGRESİNE DAVET EDİLDİLER

Aksaray Devlet Hastanesi TRSM Tiyatro Topluluğu, Türkiye Özürlüler Vakfı tarafından organize edilen ve 23-25 Mayıs tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirilecek Uluslararası Özürlüler Kongresine davet edildi.

Tamamı Şizofren hastalarından oluşan TRSM Tiyatro Topluluğu, Uluslararası Özürlüler Kongresinde “Bende Varım” isimli oyunlarını sahneleyecekler.

Onlar farkedilmediler ancak hem oynadılar hem iyileştiler şimdi onlar şöhreti yakalamaya koşuyorlar 27. Ankara Film Festivalinden davet aldılar ve hazırlıklar tamam en son olarak ta festival afişi tamamlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil