UNESCO'nun tiyatroya yönelik iddiasına yanıt

Tiyatro Vekili Zafer Kayaokay'ın tercümanlıklarını yapan Rosana Zepp, UNESCO'nun Devlet Tiyatroları'na yönelik iddiasına yanıt verdi.

UNESCO'nun tiyatroya yönelik iddiasına yanıt
UNESCO'nun tiyatroya yönelik iddiasına yanıt
GİRİŞ 15.06.2016 09:31 GÜNCELLEME 15.06.2016 09:31

UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi Başkanı Zelijka Turçinoviç'in, Hırvat Tiyatro Festivali'ne davet edilen Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Necat Birecik ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Zafer Kayaokay'ın etkinliklere katılmadığı iddiasına tercümanlıklarını yapan Rosana Zepp yanıt verdi.

Zepp, Devlet Tiyatrolarına gönderdiği mektupta, Türk medyasında çıkan ve Devlet Tiyatrolarına yönelik saldırı niteliği taşıyan haberlere istinaden metni yazmak durumunda kaldığını belirtti.

Zagreb'te geçen yıl düzenlenen ve iki gün süren Hırvat Tiyatro Festivali'ne Devlet Tiyatrosu adına katılan Necat Birecik ve Zafer Kayaokay'ın tercümanlıklarını yaptığını hatırlatan Zepp, "Haberi internette gördükten sonra okuduklarıma anlam vermekte güçlük çektim. UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi Başkanı Zelijka Turçinoviç'in yaklaşık 1 yıl sonra Türk basınına neden böyle bir mektup gönderdiğine de anlam verememekteyim." ifadelerini kullandı.

Birecik ve Kayaokay'ın, Zagreb'te, gelme amaçlarını, Hırvatistan Tiyatroları ile proje yapmak olduğunu, Antalya Film Festivali'ne Hırvatistan Tiyatrolarından kişileri götürmekle ilgili fikirlerinden ve daha farklı iki ortak yapımı projelerinden bahsettiklerini açıkladıklarını vurgulayan Zepp, şunları kaydetti:

Türk yetkililerin vakti olmadığını beyan etti

"Bunun üzerine Turçinoviç'i aradım. Festivalde görevli olduğu için 3 defa telefonla görüşmemize rağmen, en nihayetinde kendisinin çok yoğun olduğunu ve Türk yetkililer için vakti olmadığını beyan etti. Sayın Turçinoviç'in ilgisizliği ertesinde Zagrep Devlet Tiyatrosu'nu aradık ve Devlet Tiyatrosu'ndan Bale Müdürü Leonard Jakovina'ya ulaşabildik. Sayın Jakovina, Türk yetkililerle çok görüşmek istediğini ancak Zagrep dışında olduğu için görüşemeyeceğini ifade etti.

Bu bir iftiradır

Bir diğer açıklamak istediğim konu da Birecik ve Kayaokay'ın hiç tiyatro oyununa gitmediği yönündeki iftiradır. Hatırladığım kadarıyla Necat Bey'in doğum gününde, akşam saatlerinde Anna Karenina oyununu izlemeye gitmişlerdi.

Son olarak Turçinoviç'in 'turist rehberi' olarak adlandırdığı kişi benim. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından görevlendirilerek Birecik ve Kayaokay'a Zagreb'te tercüman olarak yardımcı oldum, kesinlikle turist rehberi olarak değil. Turçinoviç biraz araştırırsa bugüne kadar hiç turist rehberliği yapmadığım kolaylıkla öğrenilebilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...